Presunúť na hlavný obsah

Čadčianské Vianoce 2019 už klopú na dvere

Kultúra

Pokojný čas a tiché adventné kúzlo. Pred Vianocami Čadca ožíva vianočnou atmosférou. Séria podujatí ako privítanie sv. Mikuláša v meste, vianočný jarmok, koledy, betlehem, koncerty príjemne vyplnia adventné obdobie a navodia tú správnu predvianočnú atmosféru.

Úžasná atmosféra, čaro a vôňa Vianoc v areáli pri Palárikovom dome!

To všetko prinášajú vianočné trhy v areáli pri Palárikovom dome. Rezbársky skvost v podobe Betlehemu - symbol čadčianskych vianoc dotvorí sviatočnú atmosféru. Smiech, koledy, svetielka zaplnia námestie každý deň od 3. 12. 2019 do 5.1.2020. Malí i veľkí návštevníci sa tiež môžu tešiť na kultúrne a charitatívne podujatia.

Vianočné remeselné trhy

Vianočný jarmok pred Domom kultúry potrvá v Čadci od 12. - 13. decembra a nakúpiť môžete originálne remeselnícke výrobky z keramiky, skla, kože či dreva. Chutné zabíjačkové špeciality, jedlo a voňavý punč ponúknu stánky počas týchto dvoch dní. Príďte si aj vy užiť vianočný jarmok, nenapodobiteľnú atmosféru Vianočných trhov s vôňou punču, medovníčkov a mnohými stánkami, ktoré pritiahnu vašu pozornosť rôznym tovarom a darčekmi.
 
Ing. Milan Gura:“ V tomto čase chceme zažiť čo najviac krásnych momentov. Vianoce vnímame ako najkrajšie a najemotívnejšie sviatky roka. Sviatočnú atmosféru bude počas celého decembra umocňovať v rámci 29. ročníka Kysuckých Vianoc aj množstvo koncertov, výstav, divadelných a folklórnych predstavení či neodmysliteľné vianočné trhy. Okrem stánkov s občerstvením a remeselnými výrobkami sme sa usilovali vytvoriť program, v ktorom si každý nájde to svoje. Ani tento rok nezabudneme na zvyky a tradície. Verím, že opäť potešíme a spríjemníme vám predvianočný i vianočný čas.“

Galéria