Presunúť na hlavný obsah

Pozvánka na festival populárnej hudby ČADCAPOP 2019

Kultúra

Základná umelecká škola na ul. M. R. Štefánika v Čadci (ZUŠ) v spolupráci s Mestom Čadca a Domom kultúry v Čadci organizuje 25. apríla 2019 nesúťažný nultý ročník Medzinárodného festivalu populárnej hudby ČADCAPOP 2019, ktorého poslaním je vyhľadávať a podporovať mladé talenty v oblasti populárnej hudby. Festival je určený pre žiakov základných umeleckých škôl a centier voľného času, ktorí nie sú študentmi škôl pripravujúcich profesionálnych spevákov, s vekovým obmedzením do 25 rokov.

Myšlienka zorganizovať podujatie zamerané na populárnu hudbu vznikla už dávnejšie, keďže naša umelecká škola má bohaté skúsenosti v tejto oblasti.  Rozhodli sme sa realizovať tento festival na základe absencie festivalu podobného zamerania pre mladých spevákov a inštrumentalistov. Prínosom je zatraktívnenie populárnej hudby rôznych žánrov a jej interpretácie nielen v tradičnej súčasnej podobe, ale aj v iných formách – hra na klasických hudobných nástrojoch alebo interpretácia v rôznych hudobných zoskupeniach. Neodmysliteľnou súčasťou interpretácie populárnej hudby je aj improvizácia, vytváranie cover verzií skladieb, vlastné úpravy skladieb, čo rozvíja tvorivý potenciál mladých spevákov a hudobníkov. Rôznorodosť spôsobov interpretácie a originalita bude špecifikom a prínosom tohto festivalu. Práve preto sa tu nájde každý. Sólista, spevák alebo inštrumentalista, komorné vokálne alebo inštrumentálne zoskupenia a rozličné inštrumentálne alebo vokálno-inštrumentálne skupiny. O festival veľký záujem. Zúčastní sa ho takmer 170 účastníkov zo Žilinského kraja a blízkeho zahraničia. V budúcnosti máme zámer rozšíriť okruh účastníkov. Hoci je festival nesúťažný, najlepšie interpretačné výkony budú ocenené hodnotnými cenami.

Záverečný galakoncert festivalu sa bude konať v Dome kultúry v Čadci o 17.00 hod., na ktorý srdečne pozývame širokú verejnosť. Tešíme sa na vašu návštevu. Vstup je voľný.

Vedenie a pedagógovia ZUŠ

Plagát k podujatiu