Presunúť na hlavný obsah

Mesto otvorené umelcom 2021

Kultúra

Mesto Čadca a Dom kultúry Čadca organizujú od 30. septembra do 2.októbra 2021 - 10. ročník MESTA OTVORENÉHO UMELCOM. Mesto Čadca symbolicky otvorí svoje brány umeniu a verejnosti v novej umeleckej sezóne 2021/2022.

Podujatie začína vo štvrtok 30. septembra 2021 o 14.30 hod. na Námestí slobody (pred MsÚ) symbolickým otvorením mesta umelcom s následným sprievodom divadelníkov cez Palárikovou ulicou so zastavením pri mestskej fontáne. Otvorenia sa zúčastnia členovia Detského mládežníckeho divadelného súboru EVA, tanečnice SMT JOJA a mažoretky ELL ČAČA. V doobedňajších hodinách sa v Dome kultúry predstaví stálica kysuckého folklóru DFS Kelčovan s programom SVETOM, MOJE SVETOM.....

V piatok 1. októbra 2021 o 11.00 hodine v Galérii Čadca pripravujeme pre mládež tvorivé stretnutie s umením pod názvom HRA S FARBOU v súčinnosti s prebiehajúcou výstavou Ondreja Zimku.

Sobota patrí už tradične FOTOMARATÓNU VLADA ADÁMKA. Prezentácia a registrácia súťažiacich bude v sobotu medzi 9.00 - 9.30 hod. v Dome kultúry v Čadci. Následne sa účastníci dozvedia témy a podmienky účasti na fotomaratóne. Najlepšie zábery budú ohodnotené peknými cenami.

Vo večerných hodinách o 19.30 hod. sa v Dome kultúry v Čadci uskutoční premiéra filmu režiséra KRISTIÁNA GRUPAČA na motívy tvorby kysuckej kapely OTRAS.

V týchto dňoch sa v rámci podujatia predstavia aj výtvarné talenty nášho regiónu, vo výstavných priestoroch Domu kultúry v Čadci. Tento rok to budú práce študentov M.Habčákovej-Samsonovej a fotografie Alžbety Bobulovej a Olivera Kuklovského. Výstava ponesie názov NA FAREBNÝCH KRÍDLACH. Pozývame i ďalších mladých umelcov a ponúkame im možnosť prezentácie vlastnej tvorby v ďalších ročníkoch Mesta otvoreného umelcom. Záujemcovia sa môžu hlásiť u výtvarníčky Domu kultúry Gabriely Muchovej.

Uvedomujeme si, že prežívame náročné obdobie nielen v kultúre, ktoré je poznačené situáciou súvisiacou s ochorením COVID-19. Veríme, že naďalej ostanete našimi vernými priaznivcami a kultúrne podujatia budú naďalej súčasťou vašich, aj našich životov.

Vzhľadom na meniace sa podmienky pre organizovanie kultúrnych podujatí sledujte najnovšie informácie na www.kultura.mestocadca.sk a na facebooku Domu kultúry v Čadci. Na všetkých podujatiach budú dodržiavané protiepidemiologické opatrenia.

Plagát k podujatiu