Presunúť na hlavný obsah

32. Kysucké Vianoce v Čadci ponúkajú bohatý program

Kultúra

S Vianocami sa každoročne spájajú tie najkrajšie momenty, ktoré prežívame so svojimi najbližšími a priateľmi, otvárame sa kráse všedných i sviatočných dní i novým zážitkom. A práve v tomto duchu pripravilo Mesto Čadca a Dom kultúry v Čadci (DK) v spolupráci so svojimi partnermi už 32. ročník cyklu Kysucké Vianoce v Čadci, v rámci ktorého vám ponúkame rôzne tematické kultúrne, umelecké, spoločenské i športové podujatia, koncerty, folklórne vystúpenia, výstavy a ďalšie zaujímavé aktivity. Vianočný cyklus sa koná pod záštitou primátora Mateja Šimáška.

Sme veľmi radi, že vám po dvoch rokoch môžeme opätovne ponúknuť zaujímavý a pestrý program. Veríme, že vás zaujme, poteší a spríjemní vám predvianočný i vianočný čas.
Programový cyklus začína 1. 12., kedy sa rozsvieti vianočné osvetlenie v meste a otvoria sa brány areálu pri Palárikovom dome. Občerstviť a zabaviť sa tu na rôznych podujatiach môžete až do 6. januára 2023. V nedeľu podvečer o 17.00 h zavíta medzi deti pred Dom kultúry v Čadci Mikuláš so svojim sprievodom a plnou nošou sladkostí. V tento deň o 15.30 h je v DK na programe aj s zábavné vystúpenie Haničky a Murka. 

S Mikulášom, čertom a anjelmi sa môžete stretnúť aj na jeho púti mestom a mestskými sídliskami v pondelok 5. 12. Ich putovanie na vysvietenom koči ťahanom koníkmi začne d 16.30 h pred vynoveným Mestským domom v Čadci.

5. december prinesie popoludní na Matičné námestie aj ďalšie atraktívne podujatie. Po niekoľkých rokoch k nám opätovne zavíta Vianočný kamión COCA-COLA.

Tradičný Vianočný benefičný koncert, počas ktorého sa predstavia členovia Slovenského komorného orchestra, Kysuckého komorného orchestra a žiakov ZUŠ J. Potočára pod vedením Ewalda Danela je na programe v sobotu 17. decembra o 18.00 h. vstupné je dobrovoľné, výťažok z neho venujem OZ Stružielka. Ak sa rozhodnete prispieť, vopred vám ďakujeme.

Sviatočné koncerty si pre vás aj v tomto roku pripravili žiaci a pedagógovia našich základných umeleckých škôl. (ZUŠ J. Potočára, 13. 12. v DK  a ZUŠ na ul. M. R. Štefánika 15. 12. na pôde školy). Koncerty našich ZUŠ sa vždy tešia veľkému záujmu, radi ich navštevujú nielen rodičia a príbuzní detí, ktoré sa v nich prezentujú, ale aj my všetci, ktorí máme radi neopakovateľnosť a spontánnosť detského prejavu a fandíme mladým talentom a ich pedagógom. 

DFS Kelčovan poteší svojim programom milovníkov tradičného zvykoslovia a ľudovej hudby 18. 12. o 16.30 h. Vianočné remeselné trhy sa budú konať 15. a 16. 12. V piatok 16. 12. o 16.00 h vás pozývame aj na koncert hudobnej skupiny Janko Kulich & Kolegium.

Nebudú chýbať ani tradičné výstavy. V dome kultúry môžete v rámci výstavy Deti a Vianoce obdivovať práce našich detí. Galéria Čadca ponúkne výstavu z tvorby Zuzany Vaňousovej Kronerovej a v Kysuckom múzeu na vás čaká výstava Od Ondreja do Troch kráľov.

Na svoje si prídu aj športovci a priaznivci pohybu. 28. 12. sa v športovej hale Pratex uskutoční atraktívny Štefanský pohár a Memoriál M. Piteľa, na ktorý opäť zavítajú mnohí zaujímaví hostia. 

Vianočný cyklus slávnostne uzavrie Novoročný trojkráľový koncert (7. 1. 2023), v rámci ktorého sa pod dirigentskom taktovkou Karola Kevického a Enrica Volpeho predstaví Kysucký komorný orchester a jeho hostia. Na podujatí budú predstaviteľmi Kysuckej kultúrnej nadácie a kysuckých miest a obcí odovzdané aj ocenenia Osobnosť Kysúc za rok 2022.

Srdečne vás pozývame na uvedené podujatia a veríme, že s nami strávite krásne sviatočné chvíle plné radosti, nezabudnuteľných zážitkov a príjemnej rodinnej pohody.

PRAJEME VÁM RADOSTNÉ PREŽITIE VIANOČNÝCH SVIATKOV A ÚSPEŠNÝ ROK 2023!

V nedeľu podvečer o 17.00 h zavíta medzi deti pred Dom kultúry v Čadci Mikuláš so svojim sprievodom a plnou nošou sladkostí. V tento deň o 15.30 h je v DK na programe aj s zábavné vystúpenie Haničky a Murka. 

5. december prinesie popoludní na Matičné námestie aj ďalšie atraktívne podujatie. Po niekoľkých rokoch k nám opätovne zavíta Vianočný kamión COCA-COLA.