Presunúť na hlavný obsah

Čadčianske kultúrne leto predo dvermi

Kultúra

Mesto Čadca, Dom kultúry v Čadci a ich partneri pripravili aj počas tohto leta cyklus kultúrnych, športových a spoločenských podujatí pod názvom Čadčianske kultúrne leto 2022 (ČKL). Začíname jedinečným koncertom 17. júna o 19.00 hod. v kostole sv. Bartolomeja. Koncert sa koná v rámci 4. ročníka Medzinárodného hudobného festivalu PRO MUSICA NOSTRA. 

Na Matičnom námestí privítame v sobotu 25. júna účastníkov 45. ročníka Kysuckého maratónu. V tento deň bude na programe aj obľúbená súťaž vo varení gulášu – Čadčiansky kotlík a pálenie Jánskej vatry. 

Dobrú pohodu, bohatý hlavný i sprievodný program už tradične ponúkne obyvateľom i návštevníkom mesta Bartolomejský hodový jarmok, ktorý je na programe 27. – 28. augusta. Popri domácich obľúbených umeleckých sólistoch a kolektívoch ako sú DFS Kelčovan, DFS Kysučan či HS Rytmus sa predstavia aj poprední slovenskí interpreti a kapely ako sú Gladiátor, Desmod a Robo Šimko, Metalinda, AYA a ELÁN Kontraband. Do Čadce zavíta aj FS Mladosť, ĽH Javorové husle, Maroš Bango a kapely Dora a Cimbal Brothers, ako aj umelci z našich partnerských miest Žywiec, Toruń a Valašské Meziříčíí. Pre deti je pripravený zábavný program Spievankovo a Detský zábavný svet. Tešiť sa môžete aj na festival Revival night (26. august), na obľúbené Kino pod hviezdam, na zraz motorkárov – Garáž a ďalšie podujatia.

Malí i veľkí milovníci vody si nepochybne opäť naplno užijú areál mestského letného kúpaliska a obľúbenú Letnú školu plávania.

Srdečne vás pozývame a prajeme vám krásne leto a príjemné zážitky.