Presunúť na hlavný obsah

Pozvánka na 22. MFF ETNOFILM ČADCA 2022 

Kultúra

Mesto Čadca pozýva širokú verejnosť na filmové projekcie, sprievodné podujatia a výstavy 22. ročníka Medzinárodného filmového festivalu  Etnofilm Čadca 2022. 
Organizátori festivalu ponúkajú divákom mimoriadne zaujímavé a originálne dokumentárne filmy na témy z oblasti sociálnej a kultúrnej antropológie a etnológie v širokom zábere, od rozmanitých prejavov tradičnej ľudovej kultúry až po mapovanie života súčasného človeka v komplexnosti a zložitosti meniaceho sa sveta i spôsobu života človeka.

Festival sa koná v dňoch 8. – 11. novembra 2022. Hlavný program a  súťažné premietania sa konajú v Dome kultúry v Čadci v divadelnej sále. Tohtoročnou novinkou je Filmová kaviareň (estrádna sála DK), kde si návštevníci môžu pozrieť nesúťažné projekcie filmov a tiež si pochutnať na dobrej káve (bezplatne). Nesúťažné filmy si môžete pozrieť aj v priestoroch Kysuckého múzea v Čadci. 

Detských divákov pozývame do Kysuckej knižnice, kde je pripravená  Rozprávkáreň plná krásnych zážitkov. Kysucká knižnica pripravila aj niekoľko seminárov pre dospelých priaznivcov filmu. 

Oficiálne otvorenie festivalu je na programe v utorok 8. 11. 2022 o 17.30 hod. v Dome kultúry v Čadci.

Ukončenie a slávnostné vyhlásenie výsledkov 22. MFF Etnofilm Čadca 2022 sa uskutoční v piatok 11. 11. 2022 o 16.30 hod. v Dome kultúry v Čadci. Záver Etnofilmu obohatí vystúpenie SĽUK-u. Vstupenky na tento večer sú v predaji v Dome kultúry v Čadci.

Vstup na všetky filmové súťažné i nesúťažné projekcie je VOĽNÝ.

Srdečne vás pozývame.

Podrobný program festivalu nájdete v prílohe.

Viac informácií na www.etnofilm.sk