Presunúť na hlavný obsah

Pozvánka na ďalšie podujatia cyklu Kysucké Vianoce v Čadci

Kultúra

Cyklus podujatí Kysucké Vianoce v Čadci je v plnom prúde. Odštartovali sme v príjemnej sviatočnej nálade 1. decembra v areáli pri Palárikovom dome. Tradičný punč a ďalšie dobroty, ako aj typickú vianočnú atmosféru, si tu môžete vychutnávať až do 6. januára 2023. Na programe sú tu aj viaceré vystúpenia sólistov a hudobných skupín. Štafetu prevzal Mikuláš, a to hneď vo viacerom prevedení. V nedeľu 4. 12. prilákal spoločne so svojou kompániou a zábavným programom v podaní našich detských umeleckých súborov na Matičné námestie tisíce detí (na snímke). V pondelok 5. 12. si Mikuláš s čertom a anjelmi sadli na koč ťahaný dvoma čiernymi vraníkmi, aby rozniesli radosť deťom po celom meste a jeho sídliskách. V tento deň zavítal do Čadce aj rozžiarený vianočný kamión Coca-Coly sprevádzaný húfom veselých zelených škriatkov a ponúkol najmä rodinám s deťmi mnohé zábavné aktivity. Podujatie malo aj charitatívny rozmer, výťažok z neho putuje na podporu Slovenského červeného kríža. Čadčania prispeli na dobrú vec sumou 1659,30 eur. Skvelú pohodu počas oboch podujatí si návštevníci užívali do neskorých večerných hodín. V utorok 6. 12. sme potešili ľudovými piesňami a vinšmi našich starkých v domovoch seniorov.

Pekný vianočný koncert pripravili v utorok 13. 12. podvečer v Dome kultúry v Čadci pre svojich rodičov a priaznivcov aj žiaci a pedagógovia ZUŠ na ul. J. Potočára v Čadci.

V rámci cyklu Kysucké Vianoce v Čadci, ktorý pripravilo Mesto Čadca a Dom kultúry v Čadci vás pozývame aj na ďalšie podujatia

DETI A VIANOCE 2022

14. december o14.30 h, Dom kultúry
Vernisáž výstavy spojená s ocenením detských výtvarných prác.

VIANOČNÝ KONCERT žiakov a pedagógov ZUŠ na ul. M. R. Štefánika

15. december od 17.00 h, Koncertná sála ZUŠ

VIANOČNÉ REMESELNÉ TRHY

15. – 16. december od 9.00 do 17.00 h, Matičné námestie, Palárikova ulica
Ponuka tradičných výrobkov ľudových majstrov spojená s vystúpeniami domácich i hosťujúcich umelcov.

VIANOČNÝ BENEFIČNÝ KONCERT

17. december o 18.00 h, Dom kultúry v Čadci
Účinkujú: Slovenský komorný orchester pri Slovenskej filharmónii pod umeleckým vedením Ewalda Danela, Kysucký komorný orchester, žiaci a študenti Základnej umeleckej školy J. Potočára v Čadci. Vstupné dobrovoľné. Výťažok bude venovaný na podporu činnosti OZ Stružielka.

VIANOCE S KELČOVANOM

18. december o 16.30 h, Dom kultúry v Čadci
Vstupné: 5 eur.

25. ŠTEFANSKÝ POHÁR, 21. Memoriál M. Piteľa

28. december od 9.00 do 20.00 h, Mestská športová hala Pratex
Atraktívny halový exhibičný futbalový turnaj. Vstupné. 2 €, od 16.00 h 2,50 €.

NOVOROČNÝ TROJKRÁĽOVÝ KONCERT

7. január 2023 o 18.00 h, Dom kultúry
Osobnosť Kysúc za rok 2022
Účinkujú: Kysucký komorný orchester, Stanislav Palúch ml., Adam Marec, Radka Čermáková, Michaela Kubištelová. Dirigujú: Karol Kevický, Enrico Volpe. Vstupné: 5 €.