Presunúť na hlavný obsah

Čadca vyhlásila mimoriadnu situáciu: Včerajšie sneženie skomplikovalo situáciu v meste

Mesto

Včerajšie výdatné sneženie zasiahlo mesto, napadli desiatky centimetrov čerstvého snehu. Od pondelka večera sa sneh z mesta vyváža. To však nestačíme s vlastnými silami a technikou zvládnuť. Sneh komplikuje dopravu a ohrozuje bezpečnosť občanov ako aj návštevníkov mesta. Situácia v meste nie je jednoduchá a uvedomuje si to aj primátor mesta Ing. Milan Gura. Vzhľadom na pretrvávajúce mimoriadne nepriaznivé poveternostné podmienky primátor zvolal zasadnutie krízového štábu. Mesto dnes o 10 hod. vyhlásilo mimoriadnu situáciu na území mesta.

Zimnú údržbu na miestnych komunikáciách zabezpečuje v meste Mestský podnik služieb Čadca. Zimnú údržbu v meste riadime podľa plánu zimnej údržby na 131 km miestnych komunikáciách a 23 km chodníkoch, ďalej na odstavných plochách a parkoviskách, schodoch a lávkach v meste. Dispečing vydáva pokyny na výjazdy mechanizmov. Čadčania sa v prípade potreby môžu obrátiť na nonstop dispečing +421414323064 alebo mobil 0907819682.

Primátor žiada Čadčanov o zhovievavosť a v rámci možností aj o pomoc pri čistení chodníkov a vjazdoch pri svojich domoch. Obyvateľov tiež žiada o trpezlivosť.

V meste sa pracuje v plnom nasadení. Mechanizmy sú sústavne nasadzované, rovnako aj niekoľko desiatok našich pracovníkov. Snažíme sa pri zásahoch reagovať na požiadavky občanov, nie vždy to však je možné dodáva primátor. Dôležité je zachovať zjazdnosť ciest a odpratať z mesta čo najviac snehu. Nestačí už sneh tlačiť pred sebou, oreto mesto povolalo do boja so snehom ďalšie externé zložky, ktoré budú deň noc z mesta sneh odpratávať. Krízový štáb vydal opatrenia na zmiernenie súčasného stavu, budeme monitorovať a vyhodnocovať zodpovednosť všetkých, ktorí sa podieľajú na zimnej údržbe v meste Čadca.