Presunúť na hlavný obsah

Ďakujeme za 2 035 eur pre Dom charity sv. Gianny v Čadci

Mesto

V rámci cyklu Kysucké Vianoce v Čadci v čase od 5. do 16. decembra 2019 prebiehala na pôde nášho mesta verejná finančná zbierka pre Dom charity sv. Gianny v Čadci. Zbierka bola určená na podporu a pomoc ľuďom bez domova a sociálne odkázaným spoluobčanom. Na príprave a realizácii zbierky spolupracovali aj pracovníci Mesta Čadca, Domu kultúry v Čadci a pani Eva Gurová, manželka primátora, ktorá nad celou charitatívnou akciou prevzala záštitu už po deviaty raz. Každému, kto sa do zbierky zapojil, venovali organizátori drobný darček – tradične zdobené vianočné gule, ktoré darovalo VD Okrasa, medovníčky, drobné ručne zhotovené vianočné ozdôbky od členiek MO Živena, drôtené srdiečka či originálnu detskú kresbu. 

Výťažok zo zbierky, ktorý predstavuje sumu 2035 eur, bol odovzdaný 16. decembra 2019 v Dome kultúry v Čadci na záver Vianočného koncertu, ktorý pripravili žiaci a pedagógovia ZUŠ na ul. M. R. Štefánika v Čadci. Symbolický šek s číslom uvedenej sumy prevzala od pani Gurovej pani Eva Ondrušková, riaditeľka Domu charity sv. Gianny v Čadci. Obidve dámy poďakovali za pomoc a podporu všetkým dobrým ľuďom, ktorí prispeli do zbierky a v tomto predvianočnom čase myslia aj na neľahké ľudské osudy.  

Mesto Čadca, Dom kultúry v Čadci a Dom charity sv. Gianny v Čadci ďakujú touto cestou aj všetkým spolupracovníkom za podporu uvedenej zbierky a pomoc pri jej organizovaní.