Presunúť na hlavný obsah

Dôležité termíny pre rodičov! Zápisy do materských škôl už čoskoro.

Mesto

Rodičia zbystrite pozornosť a neprehliadnite dôležité informácie ohľadom zápisu. Zápisy do materských škôl začínajú už o pár dní. Tento rok budú prebiehať v termíne od 15. februára do 15. marca 2019. Viete, čo všetko vás pri zápise čaká?

Ohľadne zápisu do materských škôl informoval primátor mesta Ing. Milan Gura: „Rodičia majú možnosť zapísať dieťa do MŠ podľa vlastného výberu. Mesto Čadca má vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti 7 materských škôl. K prihláške o prijatí dieťaťa do MŠ sa prikladá potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa. Prihlášky obdržia rodičia na riaditeľstve každej materskej škol. Prednostne sú prijaté naše „čadčanské deti“ no ak to kapacita školy dovolí môžu sa prijať aj detí mimo mesta Čadca.“

Ako prebieha zápis?

Dieťa sa prijíma na základe podanej písomnej žiadosti, ktorú rodič, resp. zákonný zástupca doručí vybranej materskej škole v deň jej zápisu. Spolu so žiadosťou je potrebné odovzdať i potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára. Na zápise sa nevyžaduje prítomnosť dieťaťa.

Pozor Materská škola SNP otvorí opäť triedy pre 2-ročné deti.

Prijímanie dvojročných detí do materských škôl je skôr výnimkou ako pravidlom. Mesto Čadca preto ponúka rodičom dvojročných detí možnosť umiestniť deti do Materskej školy SNP, kde sú vytvorené dve triedy výlučne pre 2 – ročné deti.

Škôlku si môžu rodičia vybrať

Mesto Čadca je zriaďovateľom 7 materských škôl. Všetky dôležité informácie o zápise dieťaťa do materskej školy poskytne každá škola. Kontakty:

  • MŠ Fraňa Kráľa https://www.ms-franakrala.sk/
  • MŠ Milošová http://www.msmilosova.sk/
  • MŠ Hurbanova http://www.mshurbanova.sk/Materska_Skola_Hurbanova_Cadca/Vitajte.html
  • MŠ Kyčerka I SNP http://www.mssnp.sk/Materska_skola_SNP_Cadca/Vitajte.html
  • MŠ Janka Kráľa  http://www.msjankakrala.sk/Materska_Skola_Janka_Krala_Srdiecko/Vitajte.html
  • MŠ pri ZŠ Podzávoz http://www.zspodzavozca.edu.sk/
  • MŠ pri ZŠ Horelica  https://zshorelica.edupage.org/

Upozornenie

Materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Čadca sú organizácie s právnou subjektivitou. O prijatí každého dieťaťa do materskej školy rozhoduje riaditeľka príslušnej školy na základe žiadosti zákonného zástupcu dieťaťa.