Presunúť na hlavný obsah

Nová školská jedáleň a ďalšia zrekonštruovaná materská škola. Aj takto začína v Čadci nový školský rok

Mesto

Na celom Slovensku, nielen v Čadci sa musia samosprávy v novom školskom roku vysporiadať so zásadnou zmenou. Zavedením bezplatných školských obedov. Aj keď by sa mohlo zdať, že ide o jednoduchú zmenu, mestám a obciam prináša nemálo práce a výrazné zvýšenie požiadaviek na rozpočet.

Zmenou zákona sa automaticky zvýši počet stravníkov. Kapacita jedální pri takomto počte už nepostačuje, rovnako i materiálne a personálne zázemie jedální. Mestá nedostanú na podporu takýchto zmien od štátu ani euro a samosprávy sa musia so situáciou poradiť sami. Ide o nárast počtu kuchárok, nového vybavenia, čo je podstatné, v Čadci pribudne úplné nová jedáleň pri ZŠ, M.R.Štefánika.

Jej rekonštrukcia  bude stáť mesto 190 tisíce Eur.  Celú sumu hradí radnica z vlastných zdrojov. Jedáleň bude vybavená novým zariadením,  má novú kanalizáciu, vzduchotechniku, elektroinštaláciu, vodovodné rozvody. Práce ukončia stavbári do polovice septembra.

V rámci mesta budeme od septembra variť po novom v 3 základných školách a poskytovať výdaj stravy v 3 školách (Podzávoz, Milošová, Horelica).

Vedeniu čadčianskej radnice sa podarilo počas leta zrekonštruovať i ďalšiu materskú školu v Milošovej, v poradí už piatu.  Má zateplený plášť, strechu. nové okná, podlahy. V Čadci tak čakajú na svoju premenu posledné dve škôlky. Radnica pripravuje v tejto súvislosti projektovú dokumentáciu.

Ilustračný obrázok