Po novej cyklotrase až k Megoňkám

Mesto

Úspešným projektom sme zveľadili prírodné krásy geolokality Megoňky, ktoré sú známe guľovými objektmi a vytvorili sme viac ako osem kilometrov dlhú náučnú cyklotrasu. Tá vedie cez dva samosprávne kraje Moravskoslezský a Žilinský samosprávny kraj. Na slovenskej strane vzniklo, tzv. múzeum v prírode s prístreškom z titánzinku. V lokalite Megoňky sa umiestnili aj smetné koše, lavičky, stojan na bicykle. Na stenách interiéru bude osadených šesť infotabúľ s historickými fotografiami a informáciami o nálezoch. Súčasťou expozície ako už vidieť je aj multifunkčné pódium, ktoré bude slúžiť na náučno-prezentačné aktivity.

Z projektu sa môžu okrem nadšencov cykloturistiky tešiť aj obyvatelia Milošovej. V rámci investícii sa minulý rok obnovila hlavná komunikácia až po konečnú zastávku SAD dlhú viac ako 1,5 km. Zároveň sme obnovili 260 metrov dlhú cestu z otočne pre autobusy do kameňolomu Megoňky.

Vedenie mesta ďakuje študentom Strednej odbornej školy drevárskej z Krásna nad Kysucou a CHKO. Za ich pomoci sme vyčistili od náletovej zelene geolokalitu Megoňky.

Ilustračný obrázok

Stránka nenájdená

404 Stránka nenájdená

Oooops. Vyzerá to, že stránka, ktorú sa pokúšate zobraziť, nie je dostupná. Nezúfajte, úvodná stránka vám určite pomôže nájsť to čo hľadáte.

úvodná stránka