Presunúť na hlavný obsah

Mesto Čadca spravuje 14 detských ihrísk, všetky zostávajú aj naďalej zatvorené

Mesto

Ihriská v meste naďalej zatvorené - Buďte zodpovední!

V rámci preventívnych opatrení proti ochoreniu COVID-19 sú uzavreté všetky detské ihriská na území mesta. Mesto Čadca detské ihriská neotvorí, dôvodom sú prísne hygienické nariadenia proti šíreniu koronavírusu, ktoré pred opätovným otvorením detských ihrísk určil Úrad verejného zdravotníctva SR.  „Ide napríklad o povinnosť správcu ihrisko denne dezinfikovať, zabezpečiť upratanie, vyčistenie, prehrabenie piesku a dezinfekciu pred otvorením či povinnosť aspoň raz týždenne preliať pieskovisko pitnou vodou. Žiadame rodičov, aby namiesto trávenia času na ihriskách uprednostnili iný spôsob trávenia voľného času s deťmi. Ihriská sú od začiatku pandémie páskou uzatvorené. Trvácnosť „páskového“ uzavretia je však na samotných obyvateľoch sídlisk.“ dodáva primátor.

Čadčianské detské ihriská prejdú obnovou

Viaceré detské ihriská v Čadci nie sú na tom dlhodobo najlepšie, preto je nutné, aby prichádzalo k ich revitalizácii. Správca detských ihrísk Dombyt Čadca v týchto dňoch odstráni poškodené prvky na detských ihriskách. Ihriská opäť opáskuje a uzatvorí. Zároveň sa pripravuje na rozsiahlu rekonštrukciu na jar 2021.

Hľadáme správcov mestských ihrísk

Ak ťa zaujíma život v našom meste a máš chuť s nami spolupracovať, možno hľadáme práve Teba. 

Ak máš záujem a chceš sa dozvedieť viac, kontaktuj riaditeľa Dombytu Čadca, PhDr. Juraj Kantorík, tel.: 041 433 13 00, e-mail: dombyt.cadca@gmail.com. 
Tešíme sa na spoluprácu!