Presunúť na hlavný obsah

Zápis do školy a škôlky teraz po novom

Mesto

Chystáte sa tento rok na zápis do základnej alebo materskej školy? Prečítajte si, aké zmeny vás počas pandémie čakajú. Ako bude prebiehať a ktoré doklady nemusíte teraz prikladať? 

Momentálny postup je nasledovný: 

Zápis do školy

Každé dieťa, ktoré do 31.8. 2020 dovŕši 6 rokov musí byť zapísané do základnej školy. Najčastejšie je dieťa zapísané do tzv. spádovej školy. Rodič však môže podať prihlášku do viacerých základných škôl.

Kedy bude prebiehať zápisy do školy?

Zápis detí na plnenie povinnej školskej dochádzky sa bude konať od 15. apríla do 30. apríla, ktorý predchádza začiatku školského roka, v ktorom má dieťa začať plniť povinnú školskú dochádzku.

Bez prítomnosti detí

Zápisy sa budú organizovať bez osobnej prítomnosti detí. Odporúča sa elektronická forma zápisu, ak je to technicky možné. Prípadne iná forma s dôrazom na hygienické a protiepidemiologické opatrenia (pošta). Zápisný lístok je zverejnený na webovom sídle školy.

Je možné podať prihlášky do viacerých základných škôl?

Áno, žiaden právny predpis nezakazuje, aby rodič podal prihlášku do viacerých škôl. Rodičia obvykle idú s dieťaťom na zápis do spádovej školy, kde má dieťa takpovediac isté miesto. Súčasne idú na zápis aj do inej vybranej školy. V prípade, ak je napokon dieťa prijaté do dvoch alebo viacerých škôl, je vhodné, aby rodičia oznámili, kde napokon dieťa bude chodiť.

Zápis do materskej školy

Zápis do materských škôl bude prebiehať od 30. apríla do 31. mája 2020, rovnako bez prítomnosti detí. Prihlášku má každá materská škola individuálnu a uverejnenú na svojej webovej stránke. Informujte sa vopred telefonicky u riaditeľky konkrétnej materskej školy. Vyrozumenie o prijatí dieťaťa do materskej školy obdrží zákonný zástupca do konca júna 2020. 

Kontaktné informácie na základné a materské školy v meste Čadca.