Presunúť na hlavný obsah

Autobusové čakárne v prímestských častiach sa dočkajú výmeny

Mesto

Čadčianska radnica sa rozhodla investovať do obnovy prístreškov na autobusových zastávkach. 140 tis eur v rámci rozpočtu vyčlenili na obnovu 17 ks v prímestských častiach Horelica, Čadečka

V rámci centra mesta prejdú obnovou najfrekventovanejšie zastávky

Zámerom mesta je postupne obnoviť čakárne vo všetkých častiach mesta. Prístrešky budú mať moderný sklený dizajn s lavičkami na sedenie, vstavanými reklamnými panelmi a osvetlením cestovných poriadkov. 

V autobusoch zaplatíme hodinkami, smartfónom i platobnou kartou

Spoločnosť SAD Žilina prináša od 1. júna 2021 novinku v oblasti modernizácie a efektívneho fungovania prímestskej a mestskej hromadnej dopravy v Čadci. Cestujúci budú môcť platiť jednoducho, pohodlne a bezpečne, a to dokonca aj vtedy, keď pri sebe nebudú mať peňaženku alebo dopravnú kartu SAD Žilina. Stačí, ak cestujúci priloží platobnú kartu, smartfón alebo smarthodinky k čítačke dopravných kariet a počká na vydanie cestovného lístka. Každý autobus, v ktorom bude možná bezkontaktná platba, bude označený piktogramom na nástupných dverách autobusu. 

Veríme, že nákup cestovného lístka bezkontaktnou formou sa stane bežným štandardom pre cestujúcich a bude považovaný za komfortnú, pohodlnú a najmä bezpečnú formu úhrady cestovného oproti hotovostnej platbe. 

Ilustračný obrázok