Presunúť na hlavný obsah

Nespokojnosť s novým grafikonom predostreli predstavitelia samospráv priamo ministrovi dopravy. 

Mesto

Kysučania sú nespokojní s novým grafikonom vlakovej dopravy, jeho zavedenie spôsobilo veľké problémy obyvateľom Kysúc v dochádzke do zamestnania a do škôl. 

Nový grafikon vstúpil do platnosti 11. decembra 2022. Odvtedy sa hromadia sťažnosti na cestovanie vlakovou dopravou. 

Pripomienky ku grafikonu rokovali predstavitelia samospráv priamo s ministrom 

V utorok 7.2.2023 sa uskutočnilo pracovné stretnutie na ministerstve dopravy. S pripomienkami ku grafikonu prišli za Dolné a Horné Kysuce samotní primátori a starostovia, ale aj poslanci za žilinský samosprávny kraj a riaditeľom Schaeffler Kysuce, aby spoločne hľadali riešenia na nový grafikon.

Medzi hlavnými pripomienkami bolo meškanie vlakov, zastavovanie vlakov v KNM, posilnenie spojov do makovskej a skalickej doliny, pridanie priamych vlakov zo Skalitého do Žiliny, úprava ranného spoja do Schaeffler, ako aj zníženie kvality cestovania z nových do starých vlakov. 

Petícia z Kysúc na prehodnotenie nového dopravného grafikonu bola odoslaná

V novembri bola odoslaná petícia na bezodkladné prehodnotenie nového dopravného grafikonu, ktorý má vstúpiť do platnosti 11. decembra 2022.
Predstavitelia petičného výboru odoslali petičné hárky na kompetentné inštitúcie s podpismi za bezodkladné prehodnotenie konečného návrhu cestovného poriadku vlakovej osobnej dopravy 2022/2023 v Žilinskom kraji. Petíciu podpísalo 2 883 občanov. 

Poslanci za VÚC ho ostro kritizovali na rokovaní zastupiteľstva 

Poslanci žilinského kraja za Kysuce interpelovali županku v súvislosti so situáciou, ktorá vznikla zavedením nového grafikonu bez rešpektovania potrieb a pripomienok občanov Kysúc. Požiadavky a postoj Kysučanov boli pritom formulované aj v petícii občanov, ktorou sa žiaľ ani vedenie ŽSK, ani Ministerstvo dopravy SR relevantne nezaoberalo.
V prípade, že sa budú takto arogantne ďalej ignorovať potreby regiónu a mesta spomínaní poslanci VÚC Žilina nevylúčili ani organizovanie nátlakových akcií.