Presunúť na hlavný obsah

Policajti spolu s poštármi navštevujú seniorov a varujú ich pred taktikami podvodníkov, môžu sa objaviť aj u vás

Mesto

Polícia sa zamerala na seniorov, plánuje im pomôcť v ochrane pred podvodníkmi. Navštevuje ich a upozorňuje na nekalé praktiky.

„Seniori, zbystrite pozornosť!“ je názov celoslovenského preventívneho programu, ktorý prebieha v roku 2023 v rámci celého Slovenska, a do ktorého sa zapojilo aj Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Čadci v spolupráci so Slovenskou poštou, a.s.. 

Policajti spolu s poštovými doručovateľmi navštevujú seniorov a informujú ich nielen o možnostiach ochrany ich cenností a peňazí, ale aj o najčastejších legendách, ktoré podvodníci používajú v úsilí pripraviť ich o celoživotné úspory.
Väčšinou tieto taktiky podvodníkom vychádzajú, seniori by mali byť teda veľmi ostražití. Dôležité je nerozprávať sa s cudzími ľuďmi o svojich úsporách doma či v banke, v žiadnom prípade nevyhadzovať na požiadanie volajúceho peniaze z okna.

Seniori by mali pamätať aj na to, že by nikdy nemali dávať peniaze a cenné predmety cudzej osobe a ani pre ne vyberať peniaze z bankomatu alebo zo svojich účtov.

Dajte aj vy vedieť seniorom vo vašom okolí, aby nenaleteli podvodníkom. Možno práve ich navštívia doma aj preventisti s poštármi.
 

Galéria