Presunúť na hlavný obsah

Pridajte sa medzi súťažiach a ukážte im, ako má chutiť ten víťazný guláš

Mesto

Akcia je pre všetkých, kto má rad dobrú zábavu a ešte lepší guláš.

Mesto Čadca a Dom kultúry v Čadci Vás všetkých pozýva dňa 24. júna 2023 od 13:00 hod. na podujatie Čadčiansky kotlík 2023.

Už desiaty ročník

Tento rok sa opäť stretnú kuchári, aby si  zmerali svoje sily vo varení gulášu. Matičné námestie bude patriť súťažiacim, ktorí si prídu zmerať sily a pripraviť ten najlepší guláš. 

Po vyhodnotení výsledkov a ocenení troch najlepších majstrov gulášového umenia budú mať možnosť všetci ochutnať guláš od každého súťažiaceho tímu.

Zapálenie vatry spojené s vystúpením FS Kysučan je na programe o 18.00 hod.

Organizačné pokyny, pravidlá a priebeh súťaže.

Pravidlá súťaže sú jednoduché.

  • Varenia sa zúčastní osem družstiev. Pôjde o rodinné, firemné nie politické zoskupenia. 
  • Súťažné družstvá súťažia pod zvoleným menom družstva. 
  • Príchod družstiev na Matičné námestie je od 12.30 hod. Začiatok varenia od 13:00 hod. a koniec je najneskôr o 18:00 hod., kedy bude vyhodnotenie. 
  • Varí sa „originál kotlíkový guláš“. Množstvo vareného guláša nie je limitované. Jedinou podmienkou je, aby bol guláš varený z mäsa. 
  • Všetky suroviny a ingrediencie potrebné na varenie guláša ako i kotol so samostatným ohniskom tzv. „parák“ a všetko potrebné náradie k vareniu guláša si zabezpečia súťažné družstvá samé a na svoje náklady a nebezpečenstvo. Organizátori zabezpečia studenú pitnú vodu, palivové drevo, vrecia na odpad, priestor na prípravu a varenie. 
  • Súťažiaci sú povinní všetky ingrediencie potrebné na prípravu gulášu pripravovať priamo na mieste. 
  • Chlieb, misky, lyžice, servítky zabezpečí usporiadateľ. 
  • Po ukončení varenia bude odobratá jedna porcia za účelom hodnotenia. Hodnotiaca komisia dostane vzorky bez toho, aby vedela, ktoré družstvo  guláš pripravovalo, pre zachovanie objektivity. 
  • Zloženie poroty bude predstavené pri otvorení súťaže. Komisia bude sledovať priebežne spoluprácu súťažného tímu,originalitu tímu – napr. maskot, jednotné prvky, prezentáciu a obhajobu súťažného produktu, ale najmä kvalitu a chuť výsledného produktu. 
  • Pre členov družstva je pripravený pitný režim. 

Súťažiaci sa môžu prihlásiť do 23. júna na emailovú adresu marian.kral@mestocadca.sk.

Všetky súťažiace tímy získajú diplom a darček za predvedenie svojich gastro – zručností. 

TEŠIME SA NA VÁS!

Mesto Čadca a Dom kultúry v Čadci Vás všetkých pozýva dňa 24. júna 2023 od 13:00 hod. na podujatie Čadčiansky kotlík 2023.