Presunúť na hlavný obsah

Výstavba ekoduktu vo Svrčinovci sa komplikuje, spôsobí to predĺženie aj predraženie prác

Mesto

Problém presídlenia občanov Svrčinovca už dlhšiu dobu vyvoláva sociálne pnutie aj v našom meste. Situácia trápi čadčiansku radnicu, podľa primátora Mateja Šimáška s nimi nikto z kompetentných štátnych orgánov nekomunikuje. 

V rámci rokovania mestského zastupiteľstva v Čadci poslanci prijali uznesenie a  žiadajú Vládu Slovenskej republiky vykonať všetky dostupné úkony a kroky proti realizácii zabezpečenia náhradného ubytovania pre obyvateľov obce Svrčinovec dotknutých realizáciou stavby D3 Zelený most Svrčinovec – Ekodukt nad cestou I/11 v dome č.s. 392 v časti Podzávoz Mesta Čadca spoločnosťou FIMILA s.r.o.

Za hľadanie prijateľných riešení je v prvom rade zodpovedný štát

V záujme upokojenia situácie stretol primátor mesta Čadce Matej Šimášek stretol tento týždeň s predsedom NR SR a predsedom strany Sme rodina Borisom Kollárom. V politickej gescii jeho strany je aj rezort ministerstva dopravy, ktorý má rozhodujúce kompetencie pri riešení uvedeného problému.

Mesto Čadca vyvíja maximálne úsilie na to, aby sa tento problém riešil v záujme našich občanov. Rokovania za účasti najvyšších predstaviteľov ministerstva dopravy a NDS sa uskutočnia o týždeň v Čadci.

Reportáž na TA3