Presunúť na hlavný obsah

Skatepark konečne aj v Čadci

Šport

Medzi športovou halou a futbalovou tribúnou možno v týchto dňoch pozorovať čulý stavebný ruch. Mesto finišuje so zemnými prácami, aby mohli na mieste vyrásť dôstojné dráhy prvého čadčianskeho skateparku.

Mesto Čadca sa pre výstavbu rozhodlo aj napriek tomu, že sa nepodarilo presadiť európsky projekt v spolupráci s mestom Rožňov pod Radhoštem. Na pláne bola veľkorysá stavba skateparku za nemálo peňazí. Žiaľ plán nevyšiel. Vedenie Čadce však odmietlo rezignovať a za podpory a silnej motivácie mladých ľudí sa pustilo do menšej výstavby.

Práce sú v plnom prúde. Bagre a ťažké mechanizmy už onedlho vystriedajú cestári, aby zaliali plochu asfaltom. A potom príde čas pre členov a sympatizantov Občianskeho združenia Skatepark Čadca, ktorí už intenzívne pracujú na prekážkach. Cieľom je ich zmontovať, ukotviť na novú plochu a čo najskôr začať využívať.

Mestu sa takto podarí „zabiť dve muchy jednou ranou“. Vznikne nové športovisko, ktoré roky v Čadci chýbalo a podarí sa skrášliť prostredie pri Športovej hale.

Do výstavby parku investuje radnica 12 tisíc eur. Nejde o úverové zdroje, ale o vlastné prostriedky mesta.

Galéria