Presunúť na hlavný obsah

Športovci našich ZŠ a SŠ uspeli na M-SR

Šport

Dňa 7.11.2013 vyvrcholili v Trnave Školské dni športu 2013 Majstrovstvami SR v netradičných športoch a vytrvalostnej štafete M. M. Zavarskej. Za okres Čadca boli na tieto masjtrovstvá podľa výsledkov z okresného kola nominovaní žiaci a študenti škôl Gymnázium Čadca, OA Čadca, SOŠ obch. a sl. Čadca, ZŠ Čadca-Komenského, Rázusova, M. R. Štefánika, Podvysoká a Turzovka.

A to, že sa našim žiakom a študentom darilo svedčia aj výsledky. Majstrom Slovenska v Rope skipping /skákanie cez švihadlo/ sa stal Lukáš Tabačik zo ZŠ Čadca-Komenského, 4. miesto M.Kľučka - Ča-Komenského, 5. miesto Zahatlan /Podvysoká/. SŠ - 2. miesto získala Alexandra Rebrošová-Gymnázium Čadca a 3. miesto Braňo Ženčuch zo SOŠ obch a sl. Čadca. Štvrté až siedme miesto patrilo T. Devčkovi /GY-Ča/ a S. Kužmovej /OA -ČA/, K. Michalcovi /GY-ČA/ a S. Čaneckej /OA ČA/.

Vo futbalovom žonglovaní si titul Majstra Slovenska odviezol Matej Čanecký - Gymnázium Čadca za SŠ a 3. miesto Filip Stančík ZŠ Čadca-Rázusova za ZŠ. A. Mazanec a M. Rokyčák 4. a 5.miesto.

Stanka Čarnecká z OA Čadca bola jedinou dievčinou, ktorá sa prebojovala vo futbalovom žonglovaní na M-SR hodnotená spoločne s chlapcami a skončila na 12. mieste. Za sebou nechala aj chlapcov futbalistov.