Presunúť na hlavný obsah

Triatlonisti TK Žabka Čadca opäť na stupňoch víťazov

Šport

V Hurbanove sa konalo už 6. kolo Slovenského pohára v triatlone. U žiakov išlo o 3. kolo Slovenského pohára, ktoré bolo zároveň majstrovským. Mladší žiaci (2001 – 2000) a starší žiaci (1999 – 1998) bojovali v troch disciplínach (plávanie, cyklistika a beh) o titul Majstra Slovenska v triatlone žiakov.

Našou najúspešnejšou kategóriou bola skupina chlapci a dievčatá (deti do 11 rokov), ktorú reprezentovali dve triatlonové nádeje Karolínka Kašubová (2003) a Oliver Skotnický (2002). Na trati odplávali 100 m, 2 km šliapali do pedálov  a odbehli 500m. Oliver aj Karolínka sa dokázali v plaveckej a cyklistickej časti udržať v čelnej skupinke a už tradične v bežeckej časti predviedli svoju najsilnejšiu disciplínu, ktorá im napokon zhodne priniesla po bronzovej priečke!

Kategóriu mladších žiakov reprezentovali naše triatlonové stálice Alexandra Mináriková (2000), Aneta Kašubová (2000), Matej Slivka (2001) a Matej Ponek (2001). Na trati pozostávajúcej z 200 m plávania, 4 km cyklistiky a 1 km behu sa viac darilo dievčatám, ktoré nazbierali cenné body do celkového Slovenského pohára v triatlone žiakov. Alexandra s Anetou sa celé preteky spoločne ťahali, ale v závere napokon lepšie dopadla bežecky zdatnejšia Alexandra, ktorá dobehla do cieľa na vynikajúcom 6. mieste. Aneta zaostala necelých 20 sekúnd za klubovou kamarátkou a obsadila konečné 8. miesto.

Chlapcom najviac vyhovoval cyklistický úsek, ale po trápení sa na bežeckej trati napokon obsadili Matej Slivka konečné 11. miesto a Matej Ponek 14. miesto, keď zaostal za klubovým kamarátom o necelých 68 sekúnd. Kategóriu starších žiakov zastupoval ďalší náš triatlonista Dávid Piško (1999), ktorý sa popasoval na trati 400 m plávania, 4 km cyklistiky a 2 km behu a napokon dobehol do cieľa na 15. mieste.

Triatlonový klub Žabka Čadca reprezentovali aj tréneri Marián a Henrieta Ponekovci, ktorí sa postavili na štart v kategórii Fit triatlon. Na trati pozostávajúcej z 350 m plávania, 12 km cyklistiky a 2 km behu sa darilo Marianovi Ponekovi, ktorý systémom štart – cieľ dokázal s veľkým náskokom celkovo vyhrať kategóriu M40+. Henriete sa najviac darilo na cyklistickom úseku, ktorý jej napokon priniesol konečné 5. miesto v kategórii Z30+.

Ešte raz všetkým blahoželáme a dúfame, že záujem o tento náročný ale krásny šport bude stále narastať!

Triatlonový klub Žabka Čadca

Galéria