Presunúť na hlavný obsah

Čadca zažila noc bojovníkov európskeho rozmeru

Šport

V sobotu 20. septembra zažila Čadca noc bojovníkov európskeho rozmeru. V miestnej športovej hale sa uskutočnil 3. ročník turnaja bojových športov známy pod názvom Diamond Explosion. Hlavný organizátor DIAMOND GYM Žilina v spolupráci s mestom Čadca pripravil sériu zaujímavých zápasov v  boxe a K1. O obľúbenosti tohto turnaja svedčí aj skutočnosť, športová hala bola vypredaná do posledného miesta.

V prvej časti sa predstavili domáci borci Marek Záň, Patrik Steinberger a talentovaný Michal Helbich. V boxerskom zápase sa postavil Patrik Glézl proti súperovi z Lučenca Marekovi Pellerovi.

V druhej časti boli k videniu štyri profesionálne zápasy. Jeden boxerský, kde sa predstavil Michal Šurín z Box Sport Čadca proti Róbertovi Raczovi z Lučenca. V zvyšných troch zápasoch sa predstavili borci z Diamond Gymu Žilina proti rumunským súperom. A zápasy to boli na ostrie noža. O tvrdé údery nebola núdza. Najskôr sa publiku predstavil Ján Radena, ktorý absolvoval s Mirelom Lacobom náročný zápas. Nakoniec ho otočil vo svoj prospech a zaslúžene zvíťazil. V ďalšom zápase sa postavil Milan Paleš proti tvrdému zápasníkovi Christianovi Mileovi. Od začiatku mal Milan zápas pod kontrolou a súperovi nedal žiadnu šancu. V poslednom zápase sa predstavil miláčik čadčianskeho publika, majster sveta ENFUSION Miroslav Cingel. V ringu sa mu postavil Razvan Popescu. Ako to už tradične býva, Miro mal v zápase prevahu a nad súperom  jasne dominoval. Úspešne tak nadviazal na víťazstvá z minulých ročníkov. Treba dodať, že Miro ukázal v zápase kus profesionality, keď sa nenechal vyprovokovať zo strany súpera. Ten okrem grimás a úsmevov nepredviedol absolútne nič.

Vrcholom tohto ročníka mal byť zápas o titul majstra sveta federácie WKF podľa pravidiel K1 medzi Tomášom Šenkýrom a obhajcom Titulu Alexandrom Krukom. Žial, Tomáš si zranil koleno na jednom z predsúťažných tréningoch. Na galavečer však zavítal a všetkým poďakoval za podporu a pochopenie, že nemohol štartovať.

Punc kvality dodal ringový hlásateľ Ondrěj Novotný, ktorého poznáte z televíznej stanice Eurosport.

Výsledky zápasov:

  1. 65 kg, 3x2 min, K-1, D class
. Martin Jančík (Diamond gym Čadca) vs Marek Záň (Assasin Gym Bytča). 
Víťaz: Marek Záň na body
  2. 72 kg, 3x2 min, K-1, D class. 
Patrik Steinberger (Diamond Gym Čadca) vs Martin Ozaník (Assasin Gym Bytča). 
Víťaz: Martin Ozaník na body
  3. 71 kg, 3x2 min, K-1
. Michal Helbich (Diamond Gym Žilina) vs Catalin Graure (Rumunsko). 
Víťaz: Michal Helbich na body
  4. 75 kg, 3x2 min, BOX. 
Patrik Glezl (Diamond Gym Žilina) vs Marek Peller (BOX klub Lučenec). 
Víťaz: Patrik Glezl na body
  5. 81kg, 3x3 min, K-1
. Jan Radena (Diamond Gym Žilina) vs Mirel Lacob (Rumunsko). 
Víťaz: Jan Radena na body
  6. 81 kg, 3x3 min, BOX
. Michal Šurin (BOX SPORT Cadca) vs Róbert Racz (BOX klub Lučenec). 
Víťaz: Michal Šurin na body
  7. 71 kg, 3x3 min, K-1
. Milan Paleš (Diamond Gym Žilina) vs Christian Milea (Rumunsko)
. Víťaz: Milan Paleš na body
  8. 84 kg, 3x3 min, K-1. 
Miroslav Cingel (Diamond Gym Žilina) vs Razvan Popescu (Rumunsko). 
Víťaz: Miroslav Cingel na body

Galéria