Presunúť na hlavný obsah

FK Čadca získal Mariána Jarabicu

Šport

Príchod dvadsaťpäťročného odchovanca FK Čadca späť do svojho materského klubu je druhým veľkým príchodom počas jesennej časti aktuálnej sezóny. Pred časom klub informoval o angažovaní Mária Pečalku, ktorý sa stal trénerom staršieho dorastu U19.

Marián Jarabica vyrastal do svojich 15 rokov v Čadci a patril do kádra žiackeho tímu, ktorý v sezóne 2003/2004 vybojoval v I. lige stred U15 prvé miesto! O mladom talente  sa šírili dobré referencie a už vtedy urastený stopér zamieril do Dukly Banská Bystrica. Majovi priala i šťastena, pri A tíme mužov vtedy pôsobil Dušan Radolský, tréner dávajúci priestor mladým hráčom, a Jarabica už ako 17-ročný absolvoval krst v Corgoňlige! Pravda, po odchode Radolského nemal vždy na ružiach ustlané, v bystrickej Dukle pôsobil do roku 2005, kedy po skončení zmluvy zamieril do Českých Budějovíc.

Zahraničie a zdravotné patálie

Na juhu Čiech sa však zadák s ideálnymi parametrami neohrial dlho, po pár mesiacoch si to talentovaný hráč a člen reprezentácie Slovenska do 21-rokov namieril k našim severným susedom. Poľská Cracovia Krakov a následne aj bulharský Ludogorec Razgrad, mimochodom, aktuálne účastník skupinovej fázy Ligy majstrov, sa zdali byť ideálnymi miestami pre hráčovo napredovanie. Žiaľ, Marián prestal mať to šťastie, ktoré je pre každého športovca dôležité. V Razgrade mu po prvýkrát „pustili“ väzy v kolene a nasledovali až štyri operácie! Jarabica odohral posledný súťažný zápas v auguste 2011 a v Čadci sa pokúsi o reštart svojej kariéry, koleno by už malo byť v poriadku, verme a držme palce.

Pomôcť chalanom a klubu

Ak niekdajšiemu členovi reprezentačného výberu SR U21 vydrží zdravie, naisto má na to, aby sa opäť vrátil do najvyšších súťaží nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Aktuálne však háji farby čadčianskeho FK a na margo pôsobenia v materskom klube povedal: „Po zdravotných problémoch sa chcem dať stopercentne do poriadku, rozohrať sa a získať zápasovú prax. Ak mi bude slúžiť zdravie, v zime by som opäť rád niečo vyskúšal. Chalanom a klubu chcem pomôcť svojimi skúsenosťami nielen na ihrisku, ale aj mimo neho.“ Čadca získala veľkú posilu a v Lučenci, kde Majo po desiatich rokoch opäť obliekol dres FK Čadca, a aj keď Čadčania svoj duel prehrali, hráčovu kvalitu a prehľad bolo cítiť.

Foto: Marián Jarabica znova v drese, v ktorom štartoval svoju bohatú kariéru. (archív FK Čadca)

Program Muži A

  • predohrávka 15. kolo streda 17.9. o 16.00: FK ČADCA - Javorník Makov
  • 8. kolo sobota 20.9. o 15.00 FK ČADCA - FK Pohronie Žiar n.H./D. Ždaňa B