Presunúť na hlavný obsah

Gala večer čadčianskych športovcov

Šport

Piatok 7. februára nemožno nazvať inak, ako dňom športu. V Dome kultúry v Čadci sa konal VII. Reprezentačný ples kysuckých športovcov, na ktorom slávnostne vyhodnotili najlepších športovcov mesta Čadca za rok 2013. Taktovky sprievodného slova sa pri dekorovaní najlepších pevne ujal Eduard Gábriš za asistencie Mirky Kučákovej. Organizátor plesu poznajúc ocenených, kluby, ich úspechy a strasti, s prehľadom a noblesou previedol zhromaždenie oceňovaním najlepších.

Zvíťazili olympionici a stolnotenisti. 
Sánkarské duo Jozef Petrulák a Marián Zemaník reprezentuje Slovensko na ZOH v Soči, a tak o ich prvenstve v kategórií seniorov jednotlivcov nebolo pochýb. Na druhom mieste sa umiestnila opora stolného tenisu v Čadci Pavel Petráš. Bronzovú priečku si podelili dvaja športovci: vytrvalec Ladislav Sventek a strážca futbalovej svätyne FK Čadca- Marek Hlava.

Kategória seniorov má aj svoje najlepšie kolektívy. Vyhlásené boli dva, do úvahy komisia mládeže a športu brala len výkonnostný šport. Na druhom mieste skončili futbalisti A mužstva Čadce, ktorí si minulý rok vybojovali tretie miesto v najvyššej regionálnej súťaži a zahrali si tak i Slovenský pohár. Prvenstvo obhájili stolnotenisti, ktorí ako jediní reprezentovali mesto aj v medzinárodnej stredoeurópskej súťaži. V extralige im aktuálne patrí tretia priečka.

Mládeži kraľuje Marek Pončka a futbalisti

ŠKP karate Čadca má vo svojich radoch hviezdu menom Marek Pončka. Úspešný zverenec trénera Jozefa Marťáka sa stal najlepším mládežníkom v Čadci tretíkrát v rade. Marek si v novembri 2013 prevzal významné ocenenie z rúk ministra školstva Dušana Čaploviča, konkrétne Pamätný list Sv. Gorazda, ktorý za svoje športové úspechy získali v roku 2013 len traja športovci. Druhý skončil stolný tenista Filip Delinčák, ktorý sa okrem pingpongu venuje aj futbalu pod vedením trénera Tomáša Tlelku. Bronzový stupienok patril futbalistovi Michalovi Rokyčákovi. Hráč FK Čadca U15 pôsobí pod vedením trénera Eduarda Gábriša a už v sobotu so svojimi spoluhráčmi hájil modré farby na turnaji v Korni, kde sa stretol so špičkovými tímami z Čiech a Slovenska. Ocenenie si prevzali aj Rudolf Turiak z JSC Educations a Karolínka Kašubová z PK Žabka Čadca.

V rámci kolektívov zvíťazili stolní tenisti (mladší žiaci), druhí skoinčili futbalisti FK Čadca U15 a tretia Kysucká šachová škola Čadca.

Tréner roka Kormanec, celoživotný prínos Marcibálovej

Obrovská trpezlivosť zdobí najlepšieho trénera roka 2013 Bohdana Kormanca. Ten trénuje začiatočníkov už vyše 30 rokov a cena trénera roka mu právom patrí.

Pocty sa dočkala aj nestarnúca Mária Marcibálová. Ceny odovzdávali primátor mesta Čadca Milan Gura a vedúci oddelenia mládeže a športu Marián Fúrik, asistovala im predsedníčka mládežníckeho parlamentu Michaela Lašová. Majsterke sveta Marcibálovej pogratulovali za celoživotný prínos športu a reprezentáciu mesta Čadca.

Zabávali sa až do rána

Hosťom večera bol bezpochyby Zdeněk Izer. Český herec, bavič a moderátor neostal nič dlžný svojej povesti a prítomných hostí zabavil skvelým vystúpením.

Športovcom, parketovým levom, hrala skupina Crown Band pod taktovkou Štefana Matáka. Športovci sa bavili až do skorého rána, bohatý kultúrny program im spestrila aj tradičná tombola a stolnotenisový turnaj. Putovný pohár si v čisto ženskom finále turnaje vybojovala Marcela Šavelová po víťazstve nad Gabikou Perďochovou, do tomboly venoval najhodnotnejšie ceny Marián Král.

NAJLEPŠÍ ŠPORTOVCI ZA ROK 2013

  • Seniori – kolektív: 1. Mestský stolnotenisový klub Čadca – extraliga muži, 2. Futbalový klub Čadca – A mužstvo.
  • Seniori – jednotlivec: 1. Marián Zemaník, Jozef Petrulák – TJ Lokomotíva Čadca, 2. Pavel Petráš – Mestský stolnotenisový klub Čadca, 3. Marek Hlava – Futbalový klub Čadca, 3. Ladislav Sventek – Športový klub polície Čadca.
  • Juniori – kolektív: 1. Mestský stolnotenisový klub Čadca – mladší žiaci, 2. Futbalový klub Čadca - starší žiaci U15, 3. Kysucká šachová škola Čadca.
  • Juniori – jednotlivec: 1. Marek Pončka - Športový klub polície, oddiel karate, 2. Filip Delinčák - Mestský stolnotenisový klub Čadca, 3. Michal Rokyčák - Futbalový klub Čadca, bez poradia: Karolínka Kašubová - Plavecký klub Žabka, Rudolf Turiak - JSC educations.
  • Cena trénera: Bohdan Kormanec – Mestský stolnotenisový klub Čadca.
  • Cena za celoživotný prínos športu a reprezentáciu mesta Čadca: Mária Marcibálová.

Galéria