Presunúť na hlavný obsah

I. liga vo volejbale žien Čadca - KNM 3:2 a 3:0

Šport

Dňa 25.2. 2014 sa odohral veľmi zaujímavý zápas dvoch kysuckých družstiev I. ligy žien vo volejbale. Obe družstvá nastúpili na zápas v kompletných zostavách.

Prvý zápas 3:2 pre Čadcu, sety 25:20, 22:25, 25:21, 26:28, tiebreak 15:10

Neskutočný boj o každú loptu. Rivalita nad palubovkou sa dala krájať. Dlhé výmeny so skvelými obrannými zákrokmi v poli. Za všetko hovoria momenty, kedy tréneri spoločne tlieskali hráčkam oboch družstiev bez ohľadu na to, kto práve v rozohre získal bod. V Čadci sa odohral vynikajúci prvoligový zápas, na ktorom sa podieľali obe družstvá rovnakou mierou.

V základnej šestke domácich nastúpili: smečiarky Majka Ondrejková (kapitánka družstva) a Iva Cyprichová, na bloku Monika Jurišová a Megy Kováčiková, na nahrávke Dominika Marjaková, na poste diagonálnej hráčky Janka Pončková, libero Inga Andočová. Striedali Slávka Stráňavová, Sisa Šumpíková, Katka Belková, Zuzka Kováčiková a Aďa Franeková.

Druhý zápas. 3:0 pre domácich. Sety 25:12, 25:20, 25:23

Prvý set zastihol súperky v útlme, keď ešte na nich doliehala prehra prvého zápasu. Druhý set naopak, začali slabšie domáce hráčky, namlsané ľahkým získaním prvého setu. Našťastie sa rýchlo spamätali a hru vyrovnali. Postupne získavali prevahu a aj 2. set doviedli do víťazstva. Tretí set bol znova boj o každú loptu, ale trpezlivou a nebojácnou hrou sme doviedli zápas do víťazného konca.

O výsledku zrejme rozhodlo to, že domáci nastúpili na druhými zápas s 3 zmenami v zostave a s čerstvými posilami mohli odohrať aj tento zápas v rovnakom nasadení a tempe ako ten prvý.

Chcel by som poďakovať aj siedmemu, či ôsmemu hráčovi, ktorým boli diváci, a ktorí neúnavne hnali naše dievčatá dopredu.

Najbližší domáci zápas odohrajú naše hráčky v telocvični ZŠ Rázusova 8.2.2014 o 11,00 hod. s Martinom, vedúcim družstvom súťaže.

Viac info na www.volejbalcadca.sk

tréner Peter Gramblička

Foto zo zápasu