Presunúť na hlavný obsah

Ihrisko v Milošovej spojilo rodičov a miestnych obyvateľov

Šport

200 metrov štvorcových nerovnej plochy sa premenilo na zelené ihrisko, ktoré bude slúžiť športu a mladým ľuďom.  Toto je výsledok  snahy desiatok ľudí a vedenia miestnej základnej školy, ktorým sa podarila užitočná vec. Vlastnými rukami postavili nové futbalové ihrisko. Prednedávnom ho slávnostne  otvorili.

Je v areáli miestnej základnej školy.  Krásny zelený trávnik s upraveným okolím a automatickým zavlažovaním.  Miestami je až nepredstaviteľné, že takýto projekt je výsledkom snahy dobrovoľníkov, firiem, ktorí sa spojili a pracovali bez nároku na honorár a odmenu.

Ešte minulú jar bolo územie plné jám a nerovností. Podľa riaditeľky školy, plocha bola v dezolátnom stave,  ohrozovala zdravie a bezpečnosť deti, v okrajových častiach v krovinách sa usadili zmije.

To všetko je však už minulosťou. V apríli skrsol nápad u jedného z rodičov, aby územie zveľadili a nasadili trávu.  Nik však vtedy nepredpokladal, že  z takejto myšlienky sa stane obrovský profesionálny projekt, ktorého výsledkom  bude futbalový trávnik so zavlažovaním.

Základná škola je v Milošovej centrom kultúrnych akcií. Spolu s farou sú jediným miestom, kde sa Milošovčania schádzajú a trávia spolu čas. Ihrisko bude slúžiť teda nielen  žiakom základnej školy, ktorým sa hlavne v lete skvalitní telesná výchova, ale i miestnym skupinám a obyvateľom, ktorí môžu plochu rovnako využívať.  Je v krásnom  prostredí,  obkolesená ihličnatými stromami.   Radosť z hry je obrovská.

Primátor Milan Gura: „To, čo sa podarilo v Milošovej  je precedensom, ktorý sa v dnešnej dobe tak často nevidí. Desiatky rodičov, dobrovoľníkov nesledovalo vlastný záujem a bez toho, aby niečo žiadali,  obetovali vlastný čas a úsilie pre spoločný projekt. Zdôrazňujem, nie pre vlastný záujem, ale na prospech celého miestneho spoločenstva. Pre primátora mesta je to veľmi povzbudzujúca správa a mám odvahu povedať, že som na Milošovčanov veľmi pyšný. Ich snaha ma povzbudzuje k zodpovednosti  v manažovaní  ďalších úspešných projektov.“


Galéria