Presunúť na hlavný obsah

Plávať sa učilo 150 detí

Šport

Vydarené letné školy plávania

Deti od 5 do 15 rokov, no našli sa aj mladšie či staršie, mali v júli a v auguste na plavárni v Čadci ideálnu možnosť stráviť pekné dva týždne s vodou, priučiť sa plaveckým štýlom či stratiť voči vode strach a rešpekt. Zmysluplne, športovo strávený prázdninový, aktívne zábava v kolektíve, nové priateľstvá. To všetko ponúkli Letné plavecké školy 2015.

Mestský podnik služieb Čadca, pred ním ZZO Čadca, ako prevádzkovatelia plavárne, už po štvrtýkrát usporiadali pre deti z Čadce a okolia letné plavecké školy, ktoré s radosťou v dvoch turnusoch a v dvoch časových (6. až 17. júl a 10. až 21. august vždy 9.00 – 11.00 a 11.30 – 13.30) navštívilo 150 detí. Návštevníci školy absolvovali 16 hodín plaveckého výcviku, tréning trval vždy dve hodiny a deťúrence ho absolvovali štyrikrát do týždňa. Dôležité pre pohodu a radosť z pohybu vo vode bolo odreagovanie a zašportovanie si na letnej terase či pieskovom volejbalovom ihrisku.

Zážitky a motivácia

Po každom turnuse a termíne prebehlo na záver slávnostné vyhodnotenie, úspešní malí plavci si odniesli pekný pamätný list. Čo je však dôležitejšie, na základe reakcii rodičov a usmiatych tvári detí, si takmer každý prázdninoví návštevník školy plávania odnášal hromadu pekných zážitkov spojených so športom a zábavou. Jednoducho – bolo fajn.

O rok dovidenia

Čadčianska plaváreň naisto usporiada aj v budúcom roku takýto formát letných kurzov. Je overený, záujem bol v tomto roku rekordný a len z kapacitných dôvodov sme nemohli vyjsť ústrety všetkým záujemcom.

Kurzy pokračujú

Deťúrence sa môžu tešiť už na ďalší kurz či školu, ktorá na plavárni v Čadci po patronátom MPS Čadca začne už koncom septembra. Tentokrát pôjde o dva a pol mesačný dlhodobý kurz, ktorý bude prebiehať vždy v utorok a štvrtok 16.30 – 17.00 hod. Informácie nájdete na oficiálnom webe plavárne www.plavarencadca.sk, info@plavarencadca.sk.

E. Gábriš, koordinátor plaveckých škôl a kurzov

Galéria