Presunúť na hlavný obsah

Mesto posiela futbalistom 30 tisíc Eur

Šport

O finančnú podporu však môžu žiadať i ďalšie športy – po novom dva krát do roka.

Kým doteraz žiadali čadčianske kluby od mesta peniaze len raz do roka - v známom termíne (najneskôr do 15. novembra pre činnosť na nasledujúci rok) po novom môžu tak robiť už aj v letnom čase (do 30. júna), vo výnimočných prípadoch aj po tomto dátume.

Rozhodli o tom poslanci, ktorí schválili nové všeobecné záväzné nariadenie. Jeho prijatím si rozviazali ruky pri poskytnutí finančnej pomoci čadčianskym športovým klubom.

Začiatkom roka poslala radnica peniaze 18 –tim športových oddielov v meste - dohromady 31 tisíc Eur. Polepšili si vtedy hádzanári, ktorí boli dovtedy bez dotácii a dostali 2200 Eur. Výšku dotácii športovcom oproti predošlému roku inak mesto nemenilo.

Už vtedy primátor Milan Gura ale avizoval zmeny v dotáciách. Sľúbil, že športovcom finančnú pomoc zvýši. „ Nevidím dôvod, prečo by som nemal verejný sľub dodržať,“ reagoval vtedy na poznámku jedného z poslancov primátor Gura a s voj záväzok dnes naplnil.

Ako povedal: „Mesto je v dobrej kondícii, záverečný účet mesta skočil v pluse, je teda dobrý čas veci naplniť.“

Primátor opäť zároveň pripomenul, že mesto sa o športovcov príkladne stará, keď ich podporuje ďalšou nepriamom dotáciou. Športové oddiely v Čadci neplatia nájomné v športových halách na ulici A. Hlinku a Športovcov. Suma, ktorou i takto mesto kluby dotuje, prevyšuje hodnotu 23 tisíc Eur.

Poslanci odobrili podporu v rámci I zmeny rozpočtu. Finančné prostriedky vo výške 39 tisíc Eur si tak rozdelili kluby: Futbalový klub Čadca – 30 tisíc Eur, Mestský stolnotenisový klub Čadca – 5 tisíc Eur, Klub karate pri TJ ZZO Čadca – 2 tisíc Eur a Hádzanársky klub Pratex Čadca – 2 tisíc Eur.