Presunúť na hlavný obsah

Čadčianski maratónci sa v Toruni nestratili

Šport

Naše partnerské poľské mesto Toruń je v Európe známe aj výnimočným športovým podujatím – Toruńským maratónom. 29. októbra 2017 sa uskutočnil už 35. ročník tohto obľúbeného a Mestom Toruń mimoriadne podporovaného behu. Viac než 1000 nadšencov tejto športovej disciplíny odštartoval o 9.00 hod. zástupca prezidenta mesta Zbigniew Fiderewicz. V prvých líniách boli na štarte aj čadčianski a kysuckí maratónci – 7 členovia Klubu kysuckého maratónu (KKM). Do Toruńa vycestovali na pozvanie Mesta Toruń a svojich priateľov a kolegov z miestneho bežeckého klubu.

Hoci sa v Toruńu bežalo za veľmi nepriaznivých klimatických podmienok (chlad, silný vietor a dážď), naši bežci dosiahli veľmi dobré výsledky a úspešne reprezentovali naše mesto. Čadca a Slovensko bodovali dvakrát na stupni víťazov. Vo svojej kategórii sa na bronzové stupienky postavili Ľubomír Kučák (muži nad 40 rokov) a Ignác Krkoška (muži nad 50 rokov). Popri nich do cieľa v dobrých časoch dobehli aj Ján Bucha, Peter Šutý, Anton Greguš, Ján Slivka (polmaratón) a Pavol Mizera (maratón).

V kategórii nad 70 rokov najcennejší vavrín získal Toruńčan Ján Majewski, ktorý sa pravidelne zúčastňuje Kysuckého maratónu a pricestuje so svojimi priateľmi aj na tohtoročný Beh na Husárik. Trať viedla ulicami a blízkym okolím mesta Toruń. Štart i cieľ maratónu bol situovaný v modernej Toruńskej motoaréne, obyvatelia a návštevníci mesta povzbudzovali účastníkov maratónu počas celého podujatia. Organizátori pripravili trať aj pre deti a mládež.

Aj touto cestou ďakujeme všetkým bežcom za vynikajúcu reprezentáciu mesta Čadca, regiónu Kysúc i Slovenska, blahoželáme oceneným a prajeme veľa ďalších športových úspechov.

Galéria