Presunúť na hlavný obsah

Mladé talenty na futbalových turnajoch a vokálnom festivale v Poľsku

Šport

O tom, že v Čadci a na Kysuciach rastú mladé športové nádeje sa presvedčili aj vlani na jeseň  počas Medzinárodného stretnutia mládeže v Žywci, v rámci ktorého sa konali turnaje vo futbale a v tenise. Naši reprezentanti na ňom získali niekoľko cenných trofejí. Aj v tomto roku sme dostali od našich poľských partnerov zo Žywca a Toruńa pozvánky na mládežnícke futbalové turnaje. V Žywci sa v dňoch 24. – 25. 6. 2017 konal celopoľský futbalový turnaj pod názvom Žywiec Talent Cup. Pod vedením trénerov P. Gavenčiaka a F. Lušňáka nás reprezentovali mladí futbalisti (ročník 2007, 2008) v zložení: A. Kvašňovský. T. Rovder, M. Adamec, S. Strišovský, T. Kucsara, S. Smoleň, M. Kováč, M. Minárik, K. Mosor, A. Capek, S. Bulej, P. Jakubec, B. Hažík a A. Valčuha. Počínali si naozaj veľmi dobre, v silnej konkurencii 16 mužstiev získali 8. miesto. Turnaj organizovala Akadémia mladých talentov a Žywiecka futbalová akadémia v spolupráci s Mestom Žywiec.

V tomto istom čase bojovali pod vedením trénerov Š. Kavuliaka a P. Padycha na pôde nášho ďalšieho partnerského mesta Toruń o najlepšie umiestnenie v medzinárodnom futbalovom turnaji O pohár prezidenta mesta Toruń aj naši dorastenci (ročník 2001, 2002). Mužstvo Čadce v zložení S. Srníček, P. Kupka, M. Čečko, R. Putyra, A. Tomašec, V. Krenželák, M. Drahňák, O. Budoš, J. Chládek, M. Lastovica, D. Prívara, S. Gomola, R. Gomola, J. Teplan, R. Rábik, M. Samuhel, D. Tlelka, Š. Jarabek sa stretlo so skutočne silnými domácimi súpermi a v rámci turnaja uhralo jednu výhru, jednu remízu a jednu prehru. Celkovo sa umiestnilo na 5. mieste. Turnaj bol organizovaný pri príležitosti 25. výročia založenia Medziškolského športového klubu „Wlókniarz“.

Veľmi dobre si počínali aj naše spevácke talenty – študentky Základnej umeleckej školy J. Potočára v Čadci Vanesa Šutá a Dominika Moravcová, ktoré sa pod vedením svojich pedagógov A. Gavlasovej a T. Bégera zúčastnili 4. Medzinárodného festivalu populárnej piesne „Na Jezykach“ v Toruni. Festivalu sa zúčastnilo 64 mladých interpretov. Grand Prix získala Anna Bonk z Wroclawi. V silnej konkurencii jedno z ocenení – Vyznamenanie I. stupňa získala aj V. Šutá, ktorá festivalovú jury očarila najmä skladbou M. Gombitovej Vyznanie. Pedstavila sa aj na koncerte laureátov festivalu. Študenti uvedenej ZUŠ nás úspešne reprezentovali aj na 1. a 2. ročníku tohto podujatia (2014, 2015).

Mesto Čadca aj touto cestou ďakuje za dôstojnú reprezentáciu všetkým mladým futbalistom i speváčkam. Prajeme im veľa úspechov v športe, umeleckej kariére i v osobnom živote. Za spoluprácu a pomoc pri organizácii našej účasti na uvedených medzinárodných podujatiach, ktorými sa opätovne utužilo partnerstvo a priateľstvo medzi Čadcou a jej partnerskými poľskými mestami Žywiec a Toruń, ďakujeme aj ich trénerom, pedagógom a rodičom a osobitne vedeniu FK Čadca a ZUŠ J. Potočára v Čadci.

Galéria