Presunúť na hlavný obsah

Prázdniny na plavárni v znamení vydarených výcvikov. Po letných školách štartuje jesenný kurz.

Šport

Mestská plaváreň a tentokrát už aj kúpalisko Čadca zorganizovalo počas letných prázdnin tradičné letné plavecké školy. Tešili veľkému záujmu, veď v štyroch dvojtýždenných cykloch ich absolvovalo bezmála 150 detí.

Kúpalisko vďačným bonusom

Malí plavci absolvovali v rámci intenzívneho kurzu osem tréningov, okrem času na bazéne si vychutnali aj novootvorené kúpalisko. Deťúrence boli rozdelené podľa schopností a podľa nich boli ladené aj tréningy. Na programe boli rôzne formy hier, samozrejme, podstatná časť bola venovaná nácviku plaveckých zručností. Výborným doplnkom bol čas strávený na kúpalisku.

Zapojil sa aj KERIC

Plaváreň opäť využila v rámci dobrej spolupráce aj zahraničných dobrovoľníkov z mládežníckej organizácie KERIC Čadca a tak boli účastníci v dobrom nútení prehodiť pár slov aj v angličtine.

Zábava a radosť

Pri akomkoľvek učení malých i starších je dôležitá pohoda a záujem. Letné školy plávania a rovnako blížiaci sa jesenný kurz má na prvých miestach práve tieto slová. A leto to potvrdilo. Deti mali na výcviky výbornú dochádzku, drvivá väčšina z nich prichádzala či odchádzala z bazéna s úsmevom a spokojná.

Tešíme sa na ďalší výcvik

Mestský podnik služieb Čadca (MPS) ako prevádzkovateľ plavárne a kúpaliska otvára o pár dní ďalší kurz pre deti od 6 do 15 rokov. Plaváreň má príjemné starosti – kurzy sa veľmi rýchlo naplnia, ak však máte záujem, azda prihlásenie ešte stihnete (prebieha od 17.9.).

Jesenná škola plávania 2017

3. október až 16. december, vždy v utorok 16.30 – 18.00 hod., 16 tréningov po 1,5 hodiny, pre začiatočníkov aj pokročilých – deti budú rozdelené do viacerých výkonnostných skupín; bližšie informácie a prihlášky na www.plavarencadca.sk, info@plavarencadca.sk, 0918 993 080.

Ilustračný obrázok