Presunúť na hlavný obsah

Pozvanie na 44. Kysucký maratón

Šport

Logo Kysucký maratón

Vážení priaznivci športu, srdečne vás pozývame na 44. ročník Kysuckého maratónu, ktorý sa uskutoční už tento víkend, v sobotu 23. júna 2018. Štart je o 10.00 hod. na Matičnom námestí v Čadci. Tento rok prináša novinku – pobeží sa po novej trase – v smere Čadca – Oščadnica – Krásno nad Kysucou – Stará Bystrica. Nová trasa bude posvätená pred štartom vdp. dekanom Ladislavom Ostrákom.

Ilustračný obrázok

44. ročníka Kysuckého maratónu sa zúčastnia aj bežci z nášho partnerského poľského mesta Toruń. Toto športové podujatie si veľmi obľúbili, chodia do Čadce pravidelne a viackrát už získali aj cenné pódiové umiestnenia.

Všetkým účastníkom želáme veľa šťastia a energie na trase a najmä – dobré počasie.

Príďte povzbudiť bežcov, príďte vytvoriť priateľskú a pohostinnú atmosféru. Nielen do Čadce, ale aj na celú trasu – do Oščadnice (stará cesta – Nižný koniec), Krásna n. Kysucou, Zborova nad Bystricou a do Starej Bystrice. Tešia sa na vás nielen organizátori z Klubu Kysuckého maratónu, ale aj predstavitelia samospráv miest a obcí, cez ktoré sa pobeží. Pripravili pre všetkých návštevníkov pestrý a atraktívny program. Pre bežcov je po celej trase pripravené občerstvenie.

Počet zatiaľ prihlásených účastníkov na maratón, polmaratón: 230. Medzinárodná účasť je ohlásená z Rakúska, Nemecka, Maďarska, Ukrajiny, Poľska, Česka a Slovenska.

Organizátori žiadajú bežcov z regiónu Kysuce, aby sa prišli prezentovať už v piatok 22. 6. od 17.00 do 20.00 hod., nakoľko v deň štartu býva prezentácia značne preťažená.

Jánska vatra a 7. Čadčiansky kotlík

Na Matičnom námestí – podobne ako po minulé roky, bude prebiehať aj súťaž vo varení gulášu a podvečer sa zapáli Jánska vatra. Nebude chýbať ani dobrá hudba a veselá zábava.

Scenár programu 44. ročníka Kysuckého maratónu

23. 6. 2018 – Matičné námestie, Čadca

  • 9.30 hod. – sprievodná hudba, oboznámenie s programom, vyhlasovanie sponzorov
  • 9.45 hod. – napochodovanie roztlieskavačiek – mažoretky, skupina JOJA /CVČ Čadca/
  • 9.50 hod. – privítanie hostí, pretekárov, organizátorov KM, štátna hymna – príhovor k účastníkom: primátor mesta Čadca Ing. Milan Gura, zakladateľ KM a 1. predseda organizačného výboru Dr. Anton Blaha, organizačné pokyny – Mgr. Milan Pollák – predseda organizačného výboru KM
  • 10.00 hod. – Štart 44. ročníka KM, 16. ročník polmaratónu, 19. ročník minimaratónu,
  • 3. ročník štafeta, následne sprievodná hudba, oboznámenie s programom, vyhlásenie sponzorov, ukážky HaZZ Čadca
  • 10.15 hod. – dobeh bežcov minimaratónu – odovzdanie cien, suvenírov /CVČ/, súťaž pre   deti
  • 10.30 hod. – pokračovanie programu: Kysucké mažoretky s novým programom  /I. II. III./
  • 10.50 hod. – vystúpenie tanečnej skupiny JOJA
  • 11.15 hod. – dobeh bežcov polmaratónu, odovzdanie cien 1. – 5.miesto v kategórii muži, ženy /OV KM/, vyhlasovanie sponzorov, tombola, ukážky HaZZ Čadca
  • 11.30 hod. – vystúpenie tanečného súboru JOJA so sprievodnou hudbou /CVČ, DK/
  • 12.00 hod. – pokračovanie vystúpenia – Mažoretky II., III.
  • 12.20 hod. – dobeh prvých maratóncov do cieľa, odovzdanie medailí, cien, roztlieskavačky, dievčatá v kroji
  • 12.40 hod. – priebežné vyhlasovanie výsledkov, odovzdanie cien v jednotlivých kategóriách, začiatok varenia gulášov
  • 14.00 hod. – losovanie tomboly pre divákov a bežcov, súťaže pre deti, atrakcie – nafukovací hrad, trampolína, preliezačky a pod., príprava vatry, Jánska vatra, vyhodnotenie súťaže Čadčiansky kotlík

Žiadame bežcov z regiónu Kysuce, aby sa prišli prezentovať v piatok 22. 6. od 17.00 do 20.00 hod., nakoľko v deň štartu býva prezentácia značne preťažená.

Občerstvenie pre bežcov a organizátorov zabezpečuje firma Del Nicky. Možnosť zakúpenia športového oblečenia, obuvi, tričiek, suvenírov. Prezentácia ľudových remeselníkov a firiem.

ORGANIZÁTORI 44. ROČNÍKA KM

KLUB KYSUCKÉHO MARATÓNU ĆADCA, MESTO ČADCA, ŹILINSKÝ SAMOSPRÁVNY

KRAJ, MESTO KRÁSNO nad KYSUCOU, KYSUCKÁ KULTÚRNA NADÁCIA, CENTRUM VOĹNÉHO ĆASU ĆADCA,  OR PZ ĆADCA, OKRESNÉ RIADITEĹSTVO HASIĆSKÉHO ZBORU ĆADCA, DOM KULTÚRY ĆADCA, MESTSKÁ POLÍCIA ĆADCA, OBCE OŠČADNICA, ZBOROV, NESLUŠA a STARÁ BYSTRICA, MESTSKÝ PODNIK SLUŽIEB ĆADCA, ŹENY KYSÚC OZ, OK KYSUCE, SLOV. ATLET. ZVÄZ

Mediálni sponzori

RTVS, KTV, KYSUCE, KYSUCKÉ NOVINY, RÁDIO FRONTINUS