Presunúť na hlavný obsah

Benfica Čadca privíta v benefičnom zápase futsalový FC Baník Ostrava

Šport

Ostravskí baníci zavítajú v sobotu 14. decembra do Športovej haly Pratex v Čadci. Benfica Čadca o 16:30 h. odohrá proti tomuto súperovi benefičný zápas, ktorým pomôže dvom malým chlapcom.

Vlani pomohli futsalisti Benficy Čadca vďaka benefičnému zápasu s Makroteamom Žilina občianskemu združeniu Stružielka sumou viac ako tisíc eur. Vydarená akcia zožala pozitívne ohlasy, no predovšetkým, pomohlo sa tam, kde je to potrebné. Benfica Čadca sa preto rozhodla benefíciu po roku zopakovať.

„Minulý rok to bola naša prvá skúsenosť s usporiadaním benefičného zápasu. Keďže sa nám podarilo vyzbierať 1085 eur, ktoré sme venovali združeniu Stružielka v Čadci, rozhodli sme sa v organizovaní benefície pokračovať,“ povedal jeden z organizátorov Vladimír Mudrík.

V roku 2018 prišli do Čadce futsalisti z neďalekej Žiliny, v drese Makroteamu sa vtedy predstavili i brazílski kúzelníci s loptou. Tentoraz hľadala Benfica svojho súpera za hranicami. „Chceli sme do Čadce prilákať súpera zvučného mena. Ešte pred dvoma mesiacmi sme mali potvrdeného českého futsalového majstra – AC Sparta Praha. Pražáci však postúpili v Lige majstrov do ďalších kôl, a tak museli, vzhľadom na nabitý program, svoju účasť odrieknuť. Skúsili sme preto osloviť ďalší známy klub – FC Baník Ostrava. V minulosti som v Baníku aktívne pôsobil a s jeho vedením mám doteraz priateľské kontakty. Veľmi nás potešilo, že FC Baník Ostrava našu ponuku bez váhania prijal,“ priblížil Vladimír Mudrík.
V drese Benficy nastúpia stálice Juraj Malík, Anton Jaroš, Tibor Pino, Roman Baláž, Vladimír Mudrík, Daniel Janita a Roman Pliešovský. Žiaľ, tento rok nemôžu nastúpiť zranené opory František Mudrík, Tibor Časnocha a Juraj Tlelka.

Plagát k podujatiu

Pomôžu dvom chlapcom

Výťažok zo stretnutia tentoraz poputuje dvom malým chlapcom z Kysúc: „Tento rok sme opäť chceli pomôcť niekomu z nášho regiónu. Oslovil som preto chlapcov z Benficy, či nevedia o niekom, kto by takúto pomoc potreboval. Ozvali sa mi Roman Baláž a Juraj Malík a dali mi informácie o rodinách, ktorým by sme mohli týmto spôsobom pomôcť. Kontaktoval som rodiny oboch chlapcov a ich príbehy nás utvrdili v tom, že túto pomoc potrebujú práve oni.

Janko je štvorročný chlapček z Turzovky, ktorému bola v dvoch rokoch diagnostikovaná určitá forma DMO a veľmi by mu pomohla rehabilitácia v ADELI v Piešťanoch. Tá je však pre rodinu finančne veľmi náročná. Matúško je zase sedemročný chlapec z Čierneho, ktorý sa narodil s poruchou centrálneho nervového systému, s rázštepom mäkkého podnebia a má DMO. Z prípadného výťažku by rodičia chceli Matúškovi zaobstarať špeciálny rehabilitačný vozík, ktorý by mu veľmi pomohol.“

Vzácne kúsky v tombole

Chýbať opäť nebude ani bohatá tombola, v ktorej sa ocitnú naozaj vzácne kúsky. „Prípadní výhercovia si zo športovej haly môžu odniesť podpísané dresy slovenských futbalových reprezentantov, napríklad Martina Dúbravku (Newcastle United), Stanislava Lobotku (Celta Vigo), Erika Jendriška (FC Volos), Róberta Boženíka (MŠK Žilina) či Petra Kleščíka (AS Trenčín), alebo českej legendy Milana Baroša.“

Okrem toho vystúpia mažoretky z Čadce a v zápasovom tempe sa predvedú aj skúsení futbalisti či futsalisti. „Súčasťou benefičného popoludnia bude určite zaujímavý zápas starej gardy Benficy Čadca, ktorá si o 15:00 hod. zmeria sily s Výberom futbalových osobností Kysúc. V drese Benficy sa môžeme tešiť na Marcela Pijaka, Petra Choluja, Milana Prengela, bratské dvojice Milana a Stana Pitelovcov a Štefana a Martina Miklašovcov, na Fera Malíka, Miša Mravca a Patrika Halfara.

Za osobnosti nastúpia zvučné mená ako Jozef Privarčák, Tomáš Gavlák, Štefan Kavuliak, Laco Brisuda, Rastislav Planeta, Alois Kulla, Miloš Zemaník, Pavol Vancel, Pavol Staňo, Tibor Pavlík a Milan Vrubel,“ dodáva Vladimír Mudrík.



Čítajte viac: https://mykysuce.sme.sk/c/22275430/benfica-cadca-privita-v-beneficnom-zapase-futsalovy-fc-banik-ostrava.html