Presunúť na hlavný obsah

Deň športu a kultúry sa niesol v znamení dobrej zábavy

Šport

Mesto Čadca a Dom kultúry v Čadci a pripravili v spolupráci s mestskými vzdelávacími subjektmi a ďalšími partnermi pri príležitosti Medzinárodného dňa detí bohatý a pestrý cyklus podujatí pod názvom Mesto Čadca deťom a mládeži 2019. Cyklus začal v Dome kultúry v Čadci už 26. mája 29. premiérovým dňom súboru moderného tanca JOJA.

Tradičný Deň športu a kultúry detí a mládeže mesta Čadca sa uskutočnil v piatok 31. mája od 9.00 hod. Pre deti mestských základných i materských škôl bol pripravený bohatý športový a kultúrny program v Dome kultúry a na Matičnom námestí v Čadci, ako aj v areáloch škôl a na mestských športoviskách. Čadčianske kino pripravilo filmové rozprávky, sprístupnená bola aj výstava výtvarných prác detí materských škôl na tému O čom snívam. Výsledky športového zápolenia detí a výtvarnej súťaže nájdete v prílohe. 1. júna bola pri príležitosti MDD pre všetky deti do 15 rokov bezplatne k dispozícii mestská plaváreň. Otvorenie letného kúpaliska sa pre nepriazeň počasia posunulo na 15. júna.

Cyklus pokračoval 17. ročníkom Festivalu komornej hudby, ktorý privítal aj talianskeho dirigenta, čestného občana Čadce, Enrica Volpeho. V rámci galaprogramu sa predstavili najlepší interpreti a pod vedením dirigenta Karola Kevického a Enrica Volpeho zaznela aj spoločná skladba – Suita pre detský orchester od F. Andradesa. Hlavnú cenu festivalu – plastiku z dielne akad. sochára Jozefa Mundiera venoval primátor mesta Milan Gura.

Do pozornosti vám dávame aj divadelné predstavenie Alica v krajine zázrakov v podaní poľského Divadla bábok Buratino, ktoré sa uskutoční v stredu 12. júna 2019 o 9.00 a 11.00 hod. v Dome kultúry v Čadci. Režisérom predstavenia je Czeslaw Siénko z nášho partnerského mesta Toruń. Predstavenie je organizované pre žiakov základných škôl, no prístup naň má aj verejnosť. Vstupné na predstavenie je 1 €.

13. júna o 17.00 hod. vás pozývajú do Domu kultúry v Čadci mažoretky Čačanky na galaprogram pri príležitosti 20. výročia založenia súboru. Spoločne s nimi sa predstavia aj mažoretky Ella z Rakovej, ktoré si pripomínajú 10. výročie svojho vzniku.

Rodinám s deťmi ako aj všetkým materským a základným školám dávame do pozornosti jedinečnú interaktívnu výstavu nazvanú Zmysel to má aj bez zmyslov, ktorú organizujeme v spolupráci s Medzinárodným domom umenia  BIBIANA. Výstava je inštalovaná v Galérii Čadca v Mestskom dome od 29. mája do 31. júla. V dňoch 6. 7. júna sa v galérii v rámci výstavy konajú za účasti odbornej lektorky Jany Michalovej tvorivé workshopy a prednášky pre deti. Galéria je otvorená v PO – PIA od 8.00 do 16.00 a v SO od 8.00 do 12.00 hod. Vstup je voľný. Srdečne vás pozývame.

Plagát k podujatiu