Presunúť na hlavný obsah

Beh na Husárik 2020 je zrušený

Šport

Súčasná nepriaznivá situácia negatívne zasiahla aj oblasť športu v našom meste i regióne. Najpopulárnejšie športové podujatie – Kysucký maratón – bol zrušený a hoci sa bežci aj ich fanúšikovia nádejali, že sa v novembri stretneme aspoň na tradičnom horskom Behu 17. novembra na Husárik, nestane sa tak. 12. ročník behu bol zrušený. 

Horský beh na Husárik patrí v meste i regióne k obľúbeným športovým podujatiam, zúčastňujú sa ho všetky vekové kategórie a popri našich bežcoch sa ho aktívne zúčastňujú už niekoľko rokov aj bežci z nášho partnerského poľského mesta Toruň. Štart sa tradične koná pred budovou Mestského úradu v Čadci a cieľ je pri horskom hoteli Husárik. Víťaz behu získava pohár primátora mesta Čadca. Hlavnými organizátormi behu sú Klub Kysuckého maratónu Čadca, Mesto Čadca, Horský hotel Husárik, Mestský podnik služieb a Mestská polícia Čadca v spolupráci s ďalšími partnermi.

Veríme, že na budúcom 13. ročníku Behu na Husárik sa opäť v plnom zdraví stretneme. Kým sa tak stane, môžete si urobiť na Husárik aspoň sviatočnú vychádzku s rodinou či priateľmi. Tí zdatnejší môžu beh absolvovať v rámci tréningu individuálne.