Presunúť na hlavný obsah

Majitelia autovrakov v Čadci môžu ušetriť za ich odtiahnutie, ŽOS–EKO Vrútky ponúkajú zdarma odťah autovrakov

Upozornenia

Majitelia autovrakov v Čadci, ale aj iných mestách Žilinského kraja, môžu ušetriť náklady za nútené odstránenie nepojazdného vozidla, ak sa obrátia priamo na autorizovaného spracovateľa opotrebovaných automobilov ŽOS-EKO, s. r. o., Vrútky. Táto spoločnosť staré auto odvezie bez poplatku a ekologicky zlikviduje. Podľa medializovaných informácií v súčasnosti prebieha v Čadci dokumentačná akcia mestskej polície na zisťovanie takýchto vozidiel. V prípade, že sa majitelia nepostarajú o ich legálnu likvidáciu, odstráni ich podľa príslušného zákona na náklady držiteľov správca komunikácie.

Generálna riaditeľka spoločnosti ŽOS – EKO, s. r. o., Vrútky Jana Antošová k tomu uviedla: ,,Odťahová služba ŽOS-EKO nielenže zadarmo autovrak odvezie, ale majiteľ zároveň dostane potvrdenie o autorizovanej likvidácii auta, ktoré je potrebné na to, aby už nemusel platiť povinné zmluvné poistenie. Pokiaľ by sa však autovraku zbavil v neautorizovanej autodielni, či na skládke, poistenie bude musieť platiť naďalej. Súčasná právna úprava mu totiž neumožňuje auto odhlásiť. Pokiaľ sa majiteľ autovraku obráti na našu firmu, nebude musieť platiť za odtiahnutie správcovi komunikácie a následne ešte aj inej autorizovanej firme za odvoz a likvidáciu. ŽOS-EKO Vrútky je podľa našich informácií jedinou firmou v Žilinskom kraji, ktorá si neuplatňuje poplatok 33 EUR za odvoz a likvidáciu autovraku“, konštatovala J. Antošová.

Dodala, že podobná akcia na zisťovanie autovrakov prebiehala pred časom v Žiline a ponuku ŽOS-EKO využilo mnoho tamojších majiteľov nepojazdných áut na vyriešenie svojej situácie. Stačí jeden telefonát, napríklad na číslo 0905205732, do ŽOS-EKO Vrútky a majitelia opotrebovaných automobilov majú po starostiach.

V súčasnosti pôsobí na Slovensku 37 autorizovaných prevádzok na spracovanie opotrebovaných vozidiel s vybudovanou sieťou zberných miest. V ŽOS-EKO, s. r. o., Vrútky počas roka 2012 ekologicky spracovali 782 vyradených opotrebovaných vozidiel. Od začiatku tejto činnosti v roku 2005, do konca roku 2012, ekologicky zlikvidovali spolu 9501 opotrebovaných vozidiel.

ŽOS-EKO, s.r.o., Vrútky, ekologicky spracúva nielen osobné motorové vozidlá, ale aj nákladné vozidlá a iné, napr. poľnohospodárske vozidlá, ale aj odpadové batérie a akumulátory a opotrebované oleje. Firma je nielen najväčším spracovateľom autovrakov v Žilinskom kraji, ale aj jedným z najväčších v rámci Slovenska. V Žilinskom kraji zo zošrotovaných áut vlani tvorili cca polovicu Favority, staré škodovky a Felície. Medzi zvyšných 50 % patrili značky VAZ, Ford, Opel, Peugeot, Mazda, Reunalt, Citroen, Seat, Toyota, Daewo, BMW, Nissan, Kia, Honda.

Telefónne čísla ŽOS-EKO na odťah autovrakov:

  • 0434205531
  • 0434205533
  • 0905205732
  • 0905687776
  • 0915823251
  • 0918893743