Presunúť na hlavný obsah

Vyčistíme si naše mesto - Výzva

Životné prostredie

Každoročne, dňa 22. apríla si celý svet pripomína Deň Zeme ako vyjadrenie podpory ochrane životného prostredia. Je to príležitosť aj pre nás, obyvateľov mesta Čadca, aby sme ukázali, že nám na životnom prostredí a našej Zemi záleží.

Preto vyhlasujem v spolupráci s vedením MPS Čadca v dňoch od 19. do 23. apríla 2022 akciu „Vyčistíme si naše mesto“. Akcia je zameraná na zber odpadkov z verejných priestranstiev a čistenie prírody.

Do tejto dobrovoľnej akcie sa môžu zapojiť všetci, ktorým nie je ľahostajný osud životného prostredia, príroda a čistota nášho mesta.

Vyjadriť to môžete jednoduchým spôsobom. Môžete sa osobne nahlásiť na oddelenie životného prostredia aodpadového hospodárstva, II. poschodie, kanc. č.201, mailom martin.mesiarkin@mestocadca.sk, alebo jana.gavlakova@mestocadca.sk, tel.č. 0905 470 380, 041/4302270.
Uvedení pracovníci Vám poskytnú vrecia na odpad, ochranné rukavice a dohodnú s Vami deň a lokalitu na čistenie.

Vyzývam všetky školy, organizácie i súkromný sektor na zapojenie sa do tejto akcie. Počas týchto dní sa budú čistiť verejné priestranstvá, brehy vodných tokov, lesné plochy a parky na území mesta Čadca.

Ukážme, že nám záleží na našom meste, na Zemi a jej budúcnosti.