Presunúť na hlavný obsah

Veľkonočné koncerty Miešaného speváckeho zboru Kysuca

Kultúra

MSZ Kysuca svojím spevom, hudbou a umeleckým slovom prišiel s posolstvom Mystéria Veľkej noci – oslavy víťazstva života, viery, nádeje a lásky.

Zbor uskutočnil tri umelecké koncerty. 13. apríla 2024 koncertoval v kostole sv. Jána Krstiteľa v obci Skalité a 14. apríla 2024 v kostole sv. Bartolomeja v Čadci. Obe vystúpenia sa realizovali v spolupráci s Kysuckým komorným orchestrom. O dirigentskú taktovku sa pri koncertoch delili Tomáš Vrškový, úspešný pedagóg, nadaný a oceňovaný hudobný skladateľ a súčasný dirigent MSZ Kysuca a Enrico Volpe, rodák z talianskeho Neapola. Sviatočnú a umeleckú atmosféru koncertov umocnili dve vynikajúce sólistky sopranistky Michaela Kubištelová a Veronika Časnochová. Vystúpenia mali u publika veľmi pozitívny ohlas, očarili všetkých poslucháčov a umocnili im radosť z hudby a spevu.

Sériu veľkonočných koncertov zavŕšilo vystúpenie MSZ Kysuca 21.4.2024 v Chráme Panny Márie, Matky Cirkvi na hore Živčáková. Koncert na klavíri sprevádzal Richard Bareš, pedagóg ZUŠ Jozefa Potočára v Čadci a umelecký vedúci chrámového zboru pri kostole sv. Jozefa Robotníka v Čadci Kýčerke, kde pôsobí aj ako organista a spevák.

MSZ Kysuca ďakuje všetkým priaznivcom a fanúšikom za vytvorenie srdečnej atmosféry počas koncertov. Tešíme sa na ďalšie stretnutia.

Radi medzi sebou uvítame i nových členov.

Galéria