Presunúť na hlavný obsah

Cyklochodník okolo Milošovského rybníka

Mesto

Po úspešným projekte kedy sa podarilo zveľadiť prírodné krásy geolokality Megoňky, a kedy sa vytvorila viac ako osem kilometrov dlhá náučná cyklotrasa v týchto dňoch intenzívne pokračujeme dobudovaním cyklochodníka úsekom okolo rybníka Milošová

Cieľom projektu je vytvoriť ucelený spoločný produkt cestovného ruchu zhodnocujúci prírodné a kultúrne dedičstvo „Megoňky – Šance“, ktorý poskytne návštevníkovi komplexný súbor zážitkov.

Zokruhovaná trasa prekračuje územie nielen Kysúc, ale aj Slovenska a ponúka viacero atrakcií naraz –známe Milošovské gule, Milošovský rybník a historické opevnenie Jablunkovské Šance, ktoré je už za hranicou v Českej republike.

Zaujímavosti na trase

  • Milošovský rybník – vhodné miesto na rekreáciu so zákazom kúpania, v zime klzisko
  • Milošovské gule – kamenný lom, odporúčame prejsť prudkým chodníkom do lesíka vľavo od lomu, kde sa nachádzajú ešte dve gule; možnosť posedenia/lavičky
  • Jablunkovské Šance (CZ) – historické opevnenie zo 16. storočia – zachované a viditeľné sú priekopy s valmi, obranná priekopa a zvyšky hradieb z pôvodného opevnenia, možnosť posedenia v prístrešku.

Viac informácií o projekte Megoňky – Šance, šanca pre rozvoj slovensko-českého pohraničia

Galéria