Presunúť na hlavný obsah

Ples športovcov a športovec mesta Čadca za rok 2014

Šport

Tradične sa začiatkom roka, tento krát v prvý februárový víkend – v sobotu 7. februára, stretli športovci z Čadce v Dome kultúry na reprezentačnom plese športovcov, ktorého súčasťou bolo aj slávnostné vyhlásenie najlepších športovcov za rok 2014. Išlo v poradí o 8. ročník, 5-krát bolo súčasťou odovzdávanie ocenení.

Slávnostný galaprogram moderoval s prehľadom hlavný organizátor Eduard Gábriš a projektová manažérka Domu kultúry Vierka Strýčková, atmosféru dotvárala a prítomným prehľadne ponúkla prehľad v kategóriách vydarená prezentácia vyhlásených športovcov s aktuálnou fotogalériou.

Uctili a odmenili športovcov

Ceny v siedmich kategóriách odovzdávali na návrh Komisie mládeže a športu: zástupca primátora mesta Čadca Jaroslav Velička, predseda komisie Peter Strapáč a sekretár komisie a vedúci oddelenia, ktorému prináleží aj starostlivosť o mládež a šport Marián Fúrik.

Slávnostné oceňovanie prebehlo pred samotným plesom a na športovcov čakala novinka – ocenenie za výnimočný športový počin.. Toto ocenenie sa udelilo za mimoriadne úspešnú športovú reprezentáciu mesta.

Výborná zábava s Elvisom, výnimočné žonglérske vystúpenie

Súčasťou programu bolo vystúpenie čadčianskych mažoretiek a čerešničkou na torte bola exhibícia majsterky sveta vo freestyle footballe Lucie Kevickej z Bratislavy, ktorá prítomných očarila ovládaním lopty a kúskami, nad ktorými v dobrom krútili hlavami aj prítomní páni a nielen futbalisti. Počas niekoľkých minút ukázala, prečo patrí medzi absolútnu svetovú špičku v tomto športe. Plesajúcich držal vo výbornej nálade kapelník Štefan Maták so svojím zoskupením Crown Band, zatancovalo aj tanečné zoskupenie Magic flasch, jedným z vrcholov programu bolo vystúpenie „slovenského“ Elvisa Presleyho. Celkový imidž a najmä hlas Juraja Prsteka z Malaciek bol na nerozoznanie od rokenrolovej legendy z Memphisu a na parkete to bolo patrične cítiť. Do obligátnej tomboly prispeli aj zúčastnené kluby, primátor mesta Čadca Milan Gura, stolní tenisti, bežci, futbalisti, regionálne noviny, medzi cenami nechýbali permanentky na služby plavárne od MPS Čadca, ale aj pobyt v bratislavskom hoteli Devín či zájazd do Chorvátska od cestovnej kancelárie JOMATOUR. Za pár VIII. ročníka plesu športovcov boli vyhlásení manželia Amália a Oldřich Paulerovci. Pohár za víťazstvo v plesovom ping-pongu síce nenašiel svojho nového držiteľa a tak sa z neho ešte rok môžu potešiť manželia Šavelovci. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí prispeli k vydarenej akcii a za ústretovosť ďakujeme aj pracovníkom KIC Čadca a pani riaditeľke Ľubke Kullovej. O rok dovidenia!

Honor a noblesa

Ples športovcov v Čadci má už svoju milú tradíciu a na základe ohlasov zúčastnených patrí k nemu aj vyhlasovanie najúspešnejších športovcov, ktoré tak získava patričný honor a noblesu. Ocenenie športovec roka má motivačný charakter, má za cieľ uctiť si prácu športovcov, príkladnú reprezentáciu svojho klubu a pretože dobré meno, v tomto prípade mesta, sa zvyčajne šíri často rýchlejšie vďaka športovým úspechom, mesto Čadca s úctou a vďačne oceňuje svojich najlepších. Stalo sa tak aj za rok 2014, sumár ocenených:

Športovec roka 2014

Seniori – jednotlivec

  • Adriána Cisáriková - Mestský stolnotenisový klub Čadca
  • Pavel Petráš - Mestský stolnotenisový klub Čadca
  • Tomáš Tlelka - Futbalový klub Čadca

Seniori – kolektív

  • Mestský stolnotenisový klub Čadca - extraliga muži, Pavel Petráš, Radoslav Blažek, Marián Maják, Juraj Mudrík,
  • TJ Lokomotíva Čadca - Marián Zemaník, Jozef Petrulák,
  • BVC Čadca - Iveta Korená, Jana Šimanicová, Róbert Šotkovský, Ján Masný.

Juniori – jednotlivec

  • Anetka Kašubová - Plavecký klub Žabka
  • Michal Kapusta - Mestský stolnotenisový klub Čadca
  • Tomáš Krupík - Futbalový klub Čadca

Juniori – kolektív

  • Mestský stolnotenisový klub Čadca – mladší žiaci, Samuel Cyprich, Filip Delinčák, Martin Kapusta, Michal Kapusta, Jakub Goldír,
  • TJ Lokomotíva Čadca - Richard Gavlas, Michal Lopanič,
  • Športový klub polície, oddiel karate – Marek Pončka, Dávid Kajánek, Matúš Hudec.

Tréner

Oldřich Šoukal (In memoriam), Milan Pollák – Ocenenie tréner roku 2014 za dlhoročný prínos pre šport.

Kategória veteránov

  • Mária Marcibálová,
  • Jozef Majerík,
  • Tenisový klub ZZO Čadca.

Výnimočný počin

  • Juniori: Marek Pončka - Športový klub polície, oddiel karate.
  • Seniori: Mestský stolnotenisový klub Čadca (extraliga mužov a žien).

Galéria