Presunúť na hlavný obsah

Štefanský pohár Memoriál M. Piteľa. 28. 12. 2023, 8.30 – 20.00 hod., Športová hala Pratex Čadca

Šport

Najkrajšie sviatky v roku tradične 28. decembra športovo doladí ŠTEFANSKÝ POHÁR!

26. edícia futbalovej exhibície zaručene poteší! V Pratexe vás bude od rána do noci zabávať enkláva reprezentantov, ligistov, mladé talenty aj národné legendy a neoddeliteľnou súčasťou bude atraktívny sprievodný program. Čaká na vás klasické turnajové menu, priateľská atmosféra a, samozrejme, niečo naviac a nové.

Uvidíme znova v Čadci superstar českej FORTUNA:LIGY a slovenskej reprezentácie Sparťana Lukáša Haraslína? Bude musieť kapitán Trnavy Martin Mikovič “zahodiť” tričko s nápisom “Pohár je náš” alebo sa mu s posilneným tímom o najproduktívnejšieho hráča NIKÉ LIGY Róberta Polievku podarí postúpiť aspoň do semifinále? Napáli jednotka Žiliny Belko zase štyri góly v jednom zápase alebo mu bývalý brankár šošonov, Sparťanov a aktuálne Karviňák Dominik Holec (netradične) z poľa prederaví rukavice? Máme sa tešiť na ďalšie nožničky vo finále? Dovezie si streleckú formu z ligy aj z reprezentácie a pobaví divákov v hale druhý najlepší ligový strelec Dávid Ďuriš zo Žiliny? Objaví sa desaťmiliónový Ondra Lingr z Feyenoordu Rotterdam po minulom roku opäť v Čadci? Motivujúcich otázok je veľa a poznáme aj odpovede.

Ligové súťaže skončili doslova len pred pár dňami, takže uvidíme a tešíme sa, kto si spestrí zaslúženú dovolenku exhibičným športom a „utrhne“ sa od rodiny či kamarátov, aby potešil vďačných čadčianskych divákov.

Plejáda hráčov z renomovaných značiek

ELÁN by zahral a zaspieval: Od Tatier k Dunaju alebo tiež cez Michalovce k Popradu až po Dunajskú Stredu. A na Štefanskom to bude platiť doslova! Zastúpenie budú mať kluby z prvých či druhých líg naprieč celým Slovenskom a pridajú sa samozrejme Čechy či Poľsko, ale aj exotické Arménsko a opäť aj Nigéria. Spartak Trnava, MŠK Žilina, Slávia Praha, MFK Karviná, Sparta Praha, Zemplín Michalovce, Železiarne Podbrezová, DAC Dunajská Streda, VION Zlaté Moravce, Baník Ostrava, Tatran Prešov, FC Košice, Piast Gliwice, MFK Ružomberok...

26. ročník bude „zelený“

Turnajová hala má svoje limity a preto organizátori každoročne robia všetko preto, aby priestor zútulnili, zatraktívnili. Určite sa tak stane vďaka umelému kobercu - trávniku, ktorému sa poteší drvivá väčšina zúčastnených. Hala bude dýchať „zelenou“ atmosférou, bude „futbalovejšia“, aj keď na druhej strane trochu ohrnú nosom sálovkárski špecialisti.

Turnaj ôsmich tímov + mládežnícky miniturnaj 

⁠Obháji rekordér JAMIR prvenstvo alebo mu triumf vyfúkne trebárs VANESSA?

Účastníci: JAMIR, TRAVELSTAR, BENFICA TM, ZAPO MARYS CALCIO, KARVIŇÁCI, MAURUM, VANESSA a nováčik A.I.K.
Prvý zápas „veľkého“ Štefanského má svoj začiatok o 9.00 hod. Hrať sa bude v dvoch skupinách každý-s každým, do štvrťfinálových duelov budú mužstvá nasadené podľa výsledkov v skupine, nasleduje semifinále, zápas o 3 miesto a FINÁLE, ktoré je naplánované na 19.00 hod.

V minulom roku organizátori premiérovo „pustili“ do dospeláckeho zápolenia aj mládežnícky miniturnaj žiakov, a ohlas bol vynikajúci! Neexistuje dôvod nepriniesť mládežnícky „segment“ aj tento rok. Ku krásnemu spojeniu športových generácií tak prispeje turnaj štyroch družstiev kategórie starších žiakov U15. A nie hocaký! Svoje umenie a hlavne mladícku vášeň zaplnenej hale predvedú aj talenty z MFK Ružomberok, MFK Karviná, výberu Kysúc...
Turnaj U15 má výkop 8.20 a „pätnástkari“ budú mať hotovo už okolo druhej, pričom hraciu plochu budú na striedačku zdieľať so svojimi vzormi.

„Nekonečno“ repre štartov

Mládežnícky reprezentanti U15, aktuálni nositelia najcennejšieho dresu „áčka“, U21 aj U19 a internacionáli – legendy, ktorých umenie, verme, poteší nielen tých skôr narodených. To však nie je všetko, zarátať musíme aj reprezentantov v Malom futbale, ktorí pred nedávnom hájili farby SR na Majstrovstvách sveta v Spojených arabských emirátoch, a, samozrejme, futsalisti, ktorí v týchto dňoch hrajú kvalifikáciu na MS.
Jednou zo súťaží pre divákov priamo v hale bude práve úloha odhadnúť, „trafiť“ presný počet hráčov – reprezentantov, ktorí sa priamo v hale v Čadci zúčastnia Štefanského pohára. Cena bude atraktívna – originálny dres a podpis od jedného z reprezentantov (bližšie info v turnajovom v bulletine a FB)!

Populárne hlasy

Po prvýkrát zalovili zodpovední v rámci sprievodného programu vo vodách rapu. Majself, ktorý je ako hudobník s futbalom aj priamo spojený – okrem iného stál za hymnou pre reprezentáciu U19, spríjemní atmosféru priaznivcom aj priamym účastníkom.
Klasika, istota, kvalita... rovnica Ľuboš Hlavena + koniec roka má jasný výsledok = Štefanský pohár v Čadci. Trefný komentár, prehľad, zábava i nadhľad, Ľuboš sa stáva turnajovou „klasikou“, je zárukou kvality. K dotvoreniu pohody cez mikrofóny mu bude nápomocný Kysučan Adam Dudiak, ktorý sa nielen tejto úlohy v minulom jubilejnom ročníku zhostil nad očakávanie. Aby nám v hale bolo dobre, dobré zostáva.

Exhibičný duel legiend – Petráš vs. „Muňo“

Internacionáli Slovenska vs. Internacionáli Čadce, zápas, ktorý je pevnou súčasťou podujatia, napíše ďalšie pokračovanie. Prezident Internacionálov Slovenska Ladislav Petráš spoločne s Tomášom Medveďom, riaditeľom Klubu ligových kanonierov, naisto poskladajú atraktívny a úctyhodný „manšaft“. Na druhej strane barikády už formu ladia Ľubo Faktor či Marián Klago, a Peter Polák „Muňo“ je už určite nachystaný.

TOMBOLA – originál zápasový dres z Premier League

a množstvo exkluzívnych cien ako víkendové pobyty, vstupenky na budúcoročné Majstrovstvá Európy v Nemecku s našou repre, vstupenky na vyraďovacie zápasy Európskej ligy, športové potreby, dresy reprezentantov (Coufal, Šriniar, Lobotka, Ďuriš, Holec...), značkový robotický vysávač, permanentky do športových zariadení a veľa ďalších cien.

Kontaktné údaje: stefansky.cadca@gmail.com, 0918 993 080. 

Vstupné: 3 eurá, po 16:00 3,50. Deti do 6 rokov zdarma, registrovaní futbalisti do 15 rokov zdarma (preukaz alebo konto na internete).

Viac sa o turnaji dozviete aj na našom Facebooku: Štefanský pohár – Memoriál Milana Piteľa. 

Galéria