Presunúť na hlavný obsah

Začalo sa Čadčianske kultúrne leto

Kultúra

Mesto Čadca, Dom kultúry v Čadci a ich partneri pripravili aj počas tohto leta cyklus kultúrnych, športových a spoločenských podujatí pod názvom Čadčianske kultúrne leto 2023 (ČKL). Začali sme jedinečným koncertom 14. júna o 19.00 hod. v kostole sv. Bartolomeja. Koncert hudobného zoskupenia Barocco sempre giovane (ČR) sa konal v rámci 5. ročníka Medzinárodného hudobného festivalu PRO MUSICA NOSTRA Thursoviensi. 

Na Matičnom námestí privítame v sobotu 17. júna účastníkov 47. ročníka Kysuckého maratónu a 24. júna bude na programe obľúbená súťaž vo varení gulášu – Čadčiansky kotlík a pálenie Jánskej vatry. 

5. júla vás pozývame na spoločný koncert Kysuckého komorného orchestra a Píseckého komorného orchestra venovaný sviatku Cyrila a Metoda. 15. júla vás pozveme na Express street party a 3. – 6. augusta bude Čadca opätovne dejiskom festivalu dobrého jedla – Food truck fest.

Dobrú pohodu, bohatý hlavný i sprievodný program už tradične ponúkne obyvateľom i návštevníkom mesta Bartolomejský hodový jarmok, ktorý je na programe 26. – 27. augusta. Popri domácich obľúbených umeleckých sólistoch a kolektívoch ako sú DFS Kelčovan, DFS Kysučan, Crown band Štefana Matáka sa predstavia aj poprední slovenskí interpreti a kapely ako sú Desmod, Peter Bič Project, The Backwards, Peter Cmorík, Jana Krištof Lehotská, Duchoňovci, Pavelčákovci a ďalší. Pre deti je pripravený zábavný program so Strýkom Baltazárom a Detský zábavný svet. Tešiť sa môžete aj na festival Revival night (25. august), na tradičné Kino pod hviezdami a ďalšie podujatia.

Malí i veľkí milovníci vody si nepochybne opäť naplno užijú areál mestského letného kúpaliska a obľúbenú Letnú školu plávania. Ďalšie podujatia a informácie ČKL nájdete na programových plagátoch a letákoch, na www.mestocadca.sk a mestskom FB.

Srdečne vás pozývame a prajeme vám krásne leto a príjemné zážitky.

Upozornenie o spracúvaní osobných údajov
Dovoľte nám upozorniť Vás, že priebeh podujatia bude dokumentovaný a môže byť použitý na propagačné účely. Budú sa vyhotovovať fotografie, audiovizuálne, či iné záznamy, ktoré Vás môžu zaznamenať. V prípade, ak si neželáte byť zaznamenaný, prosím nezúčastňujte sa spoločných fotení, ak je to možné vyhnite sa priestoru, kde sa vyhotovujú fotografie, audiovizuálny, či iný záznam.
Ďakujeme za porozumenie. Ilustračný plagát k podujatiu s programom. Textovú verziu nájdete v prílohe na stiahnutie.

Galéria