Presunúť na hlavný obsah

Odštartovať by malo pravé zimné počasie

Novinky

Všetci fanúšikovia zimného počasia sa môžu tešiť. V nadchádzajúcich hodinách čaká naše územie ochladenie. V meste Čadca už niekoľko rokov zabezpečuje Mestský podnik služieb zimnú údržbu verejných komunikácii.
Zimná sezóna je definovaná obdobím od 1. novembra 2023 do 31. marca 2024.
Detailné podmienky výkonu prác popisuje Plán zimnej údržby, ktorý každoročne aktualizujú a schvaľujú poslanci. Spravidla sa však pri snežení alebo poľadovici postupuje podľa priorít, keďže prioritou bývajú hlavné ťahy a dôležité objekty ako nemocnice, školy a miestne komunikácie kde premáva MHD, vjazdy a výjazdy z križovatiek.

Málokto však vie, že na území mesta Čadca pôsobí viacero správcov ciest tzn. nie všetky komunikácie spravuje mesto Čadca.
Na území mesta Čadca zabezpečujú zimnú údržbu ciest títo správcovia:

  •  cesta I. triedy č. I/11A (obchvat mesta): NDS, a.s., Bratislava, SÚRC Čadca
  •  cesta I. triedy č. I/11a I/11B: SSC, IVSC Žilina,
  •  cesta II. triedy č. II/487( ulica Májova, časť Palárikovej) a cesty III. triedy Čadečka a Milošová: Správa ciest Žilinského samosprávneho kraja, závod Kysuce.

Údržbu chodníkov na mostoch zabezpečujú jednotliví správcovia komunikácií most cez Kysucu pri Sventkovom dome, nadjazd nad žel. traťou Podzávoz, estakáda pod Žarcom – SSC IVSC Žilina, most cez Kysucu na Májovej ulici - Správa a údržba Žilinského samosprávneho kraja, závod Kysuce).

Dôležité kontakty
Zimnú údržbu na miestnych komunikáciách zabezpečuje v meste Mestský podnik služieb Čadca.
Čadčania sa v prípade potreby môžu obrátiť na nonstop dispečing údržby miestnych komunikácií mesta Čadca +421414323064 alebo mobil 0915844572.
Správa ciest ŽSK, závod Kysuce +421414333033 alebo mobil +421918370213.