Presunúť na hlavný obsah

Ihrisko rodinka - ihrisko pre každé dieťa

Novinky

Hoci malo detské ihrisko Rodinka v Čadci stáť už v roku 2022 až v týchto dňoch sa začala realizácia nového detského ihriska na Žarci.

„RODINKA“ predstavuje viacgeneračný priestor s prvkami pre deti od 3 do 14 rokov a oddychovou zónou pre dospelých. Jednotlivé komponenty bezbariérového ihriska sú z prírodných materiálov a vytvoria zázemie pre zmysluplné trávenie voľného času rodiny na sídlisku Žarec.

Problém s dodávateľom mesto vyriešilo vlastnými silami a prostredníctvom Mestského podniku služieb

Dotácia vo výške 50 tisíc EUR z Úradu práce sociálnych vecí a rodiny bola získaná ešte koncom roka 2021. Projekt žiaľ nebol dodnes realizovaný z viacerých dôvodov. V prvom rade v rozpočte mesta za bývalého vedenia nebolo počítané s pomerne vysokou spoluúčasťou mesta.
Okrem toho bolo nutné prepracovať celý projekt aj kvôli tomu, že jeho pôvodné umiestnenie – pri Kysuci - nebolo možné vzhľadom na priestorové kapacity zamýšľanej lokality.
Po prepracovaní projektu a získaní reálnych zdrojov jeho dofinancovania mesto pristúpilo k realizácii prostredníctvom Mestského podniku služieb. Fakt, že Mesto Čadca využíva na stavbu tohto detského ihriska vlastnú príspevkovú organizáciu a nerobí ju prostredníctvom externých firiem, predstavuje úsporu cca 15 % z hodnoty celého diela.

Prioritou vedenia mesta je  skrášľovanie a spríjemňovanie života na sídliskách.  Plánuje sa  pokračovať v rekonštrukciách schodísk a chodníkov, ako aj v budovaní vnútroblokov, podobne ako tomu bolo na Hurbanovej ulici a sídlisku Žarec.

Galéria