Presunúť na hlavný obsah

Balóny s odkazom zaleteli až do Poľska

Mesto

Dňa 7. januára 2011 primátor mesta Čadca Ing. Milan Gura zaslal do susedného Poľska pani Anne Stach z Osieku list v nasledujúcom znení:

Drahá Anna!
Veľmi sme sa potešili, keď sme našli v mailovej schránke Váš odkaz. To, že náš pozdrav doletel až do krásneho Poľska, nás príjemne prekvapilo. V deň, keď sme ho vypúšťali, sa začínala predvolebná kampaň. Náš pozdrav nasmeroval dobrý vietor a zavial ho k 130 kilometrov vzdialenému Krakowu. V čase, keď sme už ani nepočítali, že ho niekto objaví, sme dostali Vašu odpoveď. To som už bol zvolený za primátora Čadce. Začiatok mojej práce bol o to radostnejší, že sme našli milých ľudí a možno aj začiatok pekného priateľstva. Prijmite odo mňa ako aj od mojich priateľov srdečný pozdrav ako vďaku za Vašu ochotu podeliť sa s nami s Vašim objavom.

S pozdravom primátor mesta Čadca Ing.Milan Gura

Odkaz, ktorý doletel do Poľska a o ktorom sa píše v liste bol napísaný v deň oficiálneho začiatku volebnej kampane ku komunálnym voľbám dňa 10.11.2011. Jeho tvorcom bol kandidát na primátora mesta Čadca Ing. Milan Gura. Vypustil ho spolu so svojimi priateľmi v nádeji, že prekročí hranice našej krajiny a spojí nás s dobrými ľuďmi spoza hraníc. Bol to odkaz dobrých ľudí pre dobrých ľudí, v ktorom poprial šťastie, lásku, zdravie a veľa pekných dní. Poprosil tých, ktorí odkaz našli, aby sa s ním odfotili a fotku poslali na priloženú adresu. 15 dní od volieb sa v mailovej schránke objavila fotografia s textom od pani Anny Stach, že odkaz našiel jej dedko v meste Osiek neďaleko Krakowa.

Vypúšťanie balónov počas začiatku volebnej kampane Milana Guru