Presunúť na hlavný obsah

Slovenský pohár v kros triatlone: TK Žabka Čadca štyrikrát na stupni víťazov

Šport

V prostredí Rajeckej doliny zorganizoval podujatie Maratón klub Rajec v spolupráci so Slovenskou triatlonovou úniou. Športovci zo Žabky sa ho zúčastnili po prvý krát. Vo vrcholiacej triatlonovej sezóne išlo o osviežujúci pretek najmä pre deti, bežeckú aj cyklistickú časť organizátori umiestnili do prostredia kúpaliska Rajec.

V  kategórii do 15 rokov sa stretli všetci triatlonisti z klubu. Plávali 100 metrov, 3,3 km šliapali do pedálov v rámci horskej cyklistiky a 1,2 km odbehli. V kategórii chlapci do 15 r. reprezentovalo klub päť triatlonistov.

Najväčšiu radosť a zároveň najväčším prekvapením bol výkon Mateja Slivku (2001), ktorý sa podal dobrý výkon i v cyklistike  a získal  výborné 2. miesto s časom 18:40 min. Za víťazom zaostal len o 50 sekúnd.

Výborne si viedli aj Metaj Ponek (2001) a Oliver Skotnický (2002). V silnej konkurencii klubov sa im podarilo dobehnúť na 7. a 8. mieste.

Aj 8-ročný Miško Tomala (2005) podal vynikajúci výkon a s časom 33:00 min obsadil 10. miesto.

Veľkú radosť nám urobila súrodenecká dvojica Anetka (2000) a Karolínka (2003) Kašubove.  Anetka bola celý čas v tesnom závese za triatlonistkou z ŠK Iglovia Spišská Nová Ves, ktorú sa jej aj napriek veľkému finišu nepodarilo predbehnúť a v cieli ju delili od 1. miesta len 2 sekundy s cieľovým časom 21:48!

Karolínka sa výborne zaplávaným a zabehaným úsekom tešila z celkového vynikajúceho 3. miesta!

Na pretekoch sa nedal sa zahanbiť ani tréner TK Žabka Čadca Marian Ponek.  Postavil sa na štart  v kategórii hobby Muži 40r.-49r.. Výborne sa bežecky presadil na 3,3 km úseku a po pol kilometri plávania a 14 km horskej cyklistiky obsadil napokon vynikajúce 2. miesto v silnej mužskej konkurencii.

Blahoželáme k vynikajúcim výsledkom a  tešíme sa na ďalší triatlonový pretek na horúcom juhu.

Galéria