Presunúť na hlavný obsah

Benefícia pre Stružielku

Kultúra

Blížia sa Vianočné sviatky a my sme v tomto čase štedrejší a pozornejší nielen voči svojim blízkym, ale aj voči tým, ktorí sú možno mimo nášho hlbšieho záujmu, no potrebujú o to viac našu pomoc. Sú to najmä naši spoluobčania so zdravotným postihnutým alebo slabším sociálnym zázemím. Veľmi dobre si túto skutočnosť uvedomuje aj Mesto Čadca a snaží sa im aj v tomto predvianočnom období prejaviť svoju priazeň a finančne pomôcť. V spolupráci s vedením a pracovníkmi Domu kultúry v Čadci a s občianskym združením Stružielka sa podieľa na benefícii – verejnej zbierke na podporu činnosti zdravotne postihnutých detí a mládeže. Zbierka sa uskutoční v Čadci v termíne od 10. do 18. decembra 2015 pod záštitou p. Ing. Evy Gurovej, manželky primátora. Sumou 1 euro môžete podporiť uvedenú zbierku v rámci podujatí:

  • Vianočné remeselné trhy (10. a 11. 12. od 9.00 do 18.00 hod.) na Matičnom námestí a v Dome kultúry
  • Jožko Púčik a jeho kariérny rast - premiéra DSJP v Dome kultúry (12. 12.)
  • Vianočný benefičný koncert pre Stružielku v kostole sv. Bartolomeja (13. 12. o 17.00 hod.)
  • Kysucké Vianoce s DFS Kelčovan v Dome kultúry (18. 12. o 15.30 hod. ).

Pokladničky nájdete aj v Informačnom centre na Námestí slobody (vchod zboku od kostola) a v predajni Suveníry v Dome kultúry v Čadci.  Pre každého máme ako poďakovanie malý darček. Za vašu podporu vopred ĎAKUJEME.

Vianočný benefičný koncert

Tento koncert už má v našom meste tradíciu a spoločne s Novoročným trojkráľovým koncertom patrí k najobľúbenejším hudobným podujatiam, ktoré pripravujú Mesto Čadca a KIC mesta Čadca. Koncert je na programe v kostole sv. Bartolomeja Čadci v nedeľu 13. decembra 2015 o 17.00 hod. pred sv. omšou. Pod dirigentskou taktovkou Jána Procházku sa predstavia domáce  umelecké kolektívy – Miešaný spevácky zbor Kysuca a Kysucký komorný orchester mesta Čadca a hosťujúci umelci – spevácky zbor Coro Laudamus z Piešťan a sólisti Darina Benčová, Adriana Známová, Dušan Šimko a Ivano Zvarík. Na programe koncertu je Česká mše vánoční (Missa pastoralis bohemica)  – najznámejšie, najpopulárnejšie a najhrávanejšie dielo z tvorby českého hudobného skladateľa Jakuba Jana Rybu (1765 – 1815) . Vznikla v roku 1796 a má rýdzo pastorálny charakter. Pre svoju prostotu a radostnú a sviežu atmosféru bola a je zrozumiteľná a prístupná širokému publiku. V rámci koncertu sa pod záštitou p. Evy Gurovej, manželky primátora, uskutoční verejná zbierka na podporu činnosti zdravotne postihnutých detí zo Stružielky. Ak sa rozhodnete pomôcť dobrej veci a podporiť Stružielku, vopred vám ďakujeme. Garantmi koncertu sú Mesto Čadca, KIC mesta Čadca a Rímsko-kat. farnosť Čadca – mesto. Srdečne vás pozývame.