Presunúť na hlavný obsah

Galéria Čadca privítala malých výletníkov

Kultúra

Leto je obdobím dovoleniek, výletov a zábavy, ale aj kreatívneho využitia voľného času. S takýmto zámerom zavítali do priestorov Galérie Čadca aj malí výletníci zo Školského klubu detí z Podvysokej. Galéria pre nich pripravila tvorivé výtvarné dielne. Podujatie sa konalo v centrálnom priestore práve prebiehajúcej výstavy Drotári 2015 – posuny tradície, ktorá je v galérii aktuálne inštalovaná. Výstava predstavuje zaujímavý posun v oblasti drotárstva a každý milovník drotárskeho umenia, veľký aj malý, si príde na svoje. Možno tu uzrieť „svet“ z drôtu z oblasti: architektúry, rozprávky, počiatky letectva, obdivovať krásu šperkov, ale aj diela drotárov z Kysúc.

Deti výstava nadchla a s chuťou, fantáziou a záujmom sa pustili do tvorby svojich malých dielok. Zo samotvrdnúcej modelovacej hmoty, s použitím formičiek a nástrojov vznikli pod ich rúčkami zaujímavé miniobjekty, ktoré si potom odniesli domov. Výstava, aj tvorivé dielne  malých návštevníkov očarili a plánujú sa do galérie opäť vrátiť. Aj to je jedna z možností, ako sa príjemne stráviť letný deň.

Srdečne aj Vás pozývame do Galérie Čadca na výstavu Drotári 2015 – posuny tradície a tešíme sa na Vašu návštevu.

Výstava Drotári 2015 – posuny tradície je sprístupnená verejnosti v Galérii Čadca do 21. septembra 2015. Viac informácií o výstave nájdete na www.mestocadca.sk.

Galéria Čadca – Mestský dom je otvorená:

Pondelok – piatok: 8.00 – 16.00 hod.

Sobota: 8.00 – 12.00 hod.

Vstup voľný.

Galéria