Presunúť na hlavný obsah

Pozvanie na Cyrilo-Metodský koncert

Kultúra

Srdečne Vás pozývame na benefičný koncert pre Kysučanov a ich priateľov žijúcich v Bratislave. Koncert pripravila Kysucká kultúrna nadácia v spolupráci s Mestom Čadca a vedenim MSZ Kysuca. Slávnostný Cyrilo-metodský koncert Miešaného speváckeho zboru Kysuca, na ktorý srdečne pozývame, sa bude konať v nedeľu 12. juna 2016 o 17.00 hod. vo Farskom kostole Svateho kríža v Bratislave na Devíne a bude mat aj benefičný rozmer.

Minulý týždeň sme prevzali právoplatné rozhodnutie Okresneho úradu Bratislava, odboru všeobecnej vnútornej správy zo dňa 25. mája 2016 o zápise verejnej zbierky „Kysučania deťom“ s registrovaným číslom 101-2016-055387 do oficiálneho registra zbierok. Čistý výnos tejto zbierky po odrátaní nákladov bude venovaný deťom z detského domova na Hornom Kelčove. Spolocne s riaditeľkou Detského domova Bytča, pod správu ktorého od 1. januára 2013 prešiel aj Horný Kelčov, Ing. Alžbetou Masnicovou, sme vybrali najvhodnejší účel tejto zbierky, a to na podporu rozvoja telovýchovy a iných športových aktivít detí z detského domova, aké su momentálne na Hornom Kelčove udomácnené (predovšetkým futbal). Prostriedky získané zo zbierky budú tak určene na zakúpenie bicyklov, športových potrieb a ochranných prvkov pre deti v rôznych vekových kategóriách.

Samotná myšlienka spojenia koncertu MSZ Kysuca a podpory deti z detského domova na Hornom Kelčove má aj symbolický význam. Mgr. Milan Pivko, ktorému sme v januári 2014 udeľovali ocenenie Osobnosť Kysúc 2013 v kategórii za humánnu činnosť, patril spolu s manželkou Mariou k zakladajúcim členom speváckeho zboru a bol dlhoročným riaditeľom práve tohto detského domova.

Veríme, ze naša prvotná myšlienka stretnutia v Bratislave a pomoci Kysuciam splní v nedeľu svoj účel a spoločnými silami možno založíme novú tradíciu slávnostných letných benefičných koncertov v Bratislave.